Шеф-кухар Равніт Гілл показала, як приготувати десерт крем-брюле в домашніх умовах. Для цього необхідні лише жирні вершки, мангове пюре, цукор, лайм та яєчні жовтки, пише Express.
“Він не вимагає багато зусиль і готується дуже швидко. Консервована м’якуш манго, або пюре, дійсно є хорошим інгредієнтом для забезпечення надії та радості, коли на вулиці трохи похмуро”, – запевнила Гілл.
Інгредієнти для крем-брюле з манго
- 400 мл жирних вершків;
- 200 мл пюре з манго (свіжого або консервованого);
- 90 г цукру та чотири столові ложки для крем-брюле;
- сік половинки лайма;
- 100 г яєчних жовтків (приблизно п’ять жовтків).
Спосіб приготування
Спочатку розігрійте духовку до 130 °C та поставте чайник. Після чого наповніть дно дека гарячою водою. Потім у каструлі нагрійте вершки, пюре манго, 45 г цукру та сік лайму на повільному вогні, поки не утвориться пара, періодично помішуючи.
Після чого у жароміцній мисці збийте два яєчні жовтки з іншими 45 г цукру до однорідної маси. Коли вершкова суміш закипить, влийте її до жовтків та збийте, аби об’єднати. Потім цю суміш вилийте у форму для випікання та поставте в духовку.
Далі налийте у форму для запікання стільки гарячої води, аби вона доходила до половини ботів форми. Випікайте 45 хвилин.
“Коли запіканка буде готова, заварний крем повинен бути зверху, а сама середина повинна злегка похитуватися, але не виглядати мокрою. Ви повинні мати можливість злегка торкнутися країв кінчиком пальця, і він повинен бути м’яким на дотик”, – додала Равніт Гілл.
Обережно дістаньте крем-брюле з духовки та залиште у гарячій воді на кілька хвилин перед тим, як виймати його з дека. Коли десерт трохи охолоне, можете поставити його у холодильник.
Після чого посипте зверху двома столовими ложками цукру та підігрійте його паяльною лампою, поки він не карамелізується та залиште на 35 хвилин. Після чого можете повторити цю процедуру та смакувати.