Квашені помідори більшість господинь заготовляють саме у відрі, бо ласувати такою закускою можна вже за кілька днів. УНІАН пропонує перевірений “бабусин” рецепт пікантної томатної закуски.
Квашені помідори у відрі з цукром – рецепт
Інгредієнти:
- 8-10 кілограмів томатів;
- 5 літрів води;
- 2 склянки солі;
- 5 ст.л цукру з гіркою;
- 10 зубчиків часнику;
- 1 болгарський перець;
- 1 ст.л гірчичного порошку;
- листя смородини та вишні;
- 1 корінь хрону.
Запам’ятовуйте, як робити квашені помідори в пластиковому відрі.
Вибрати щільні неушкоджені помідори, вимити під проточною водою. У воді кімнатної температури розчинити сіль і цукор, остудити маринад у холодильнику. На дно відра викласти фруктове та ягідне листя, часник і хрін. Розмітити 50% від кількості томатів, зверху додати часник і зелень. Викласти помідори, що залишилися, знову накрити їх листям смородини, вишні та хрону, посипати гірчицею. Залити розсолом, прикрити кришкою, але в жодному разі не закривати. Якщо хочете, щоб помідори були готові через 4 дні, залиште відро за кімнатної температури. Якщо ви приберете ємність у прохолодне місце, то квашені помідори можна буде куштувати через місяць.