• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Стало відомо, кого позбавлять відстрочки від мобілізації у червні
    • Чому морква виростає коротка і гірка: 5 помилок, які допускають навіть досвідчені городники
    • Мерц прибув до Вашингтона: про що канцлер Німеччини говоритиме з Трампом
    • Вчені розкрили одну з таємниць картоплі
    • Українські водії масово переходять на гібриди: чому це вигідніше, ніж бензин чи дизель
    • Як розпізнати щиру усмішку: що розповідають м’язи обличчя та очі
    • П’ють, щоб заглушити біль: як дитячі травми штовхають до алкоголю
    • ЗСУ вдарили по стратегічній цілі: знищено установки “Іскандер”
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Заготовки на зиму: рецепт бочкових хрустких огірків у бочках

    Заготовки на зиму: рецепт бочкових хрустких огірків у бочках

    Ольга СтепановаОльга Степанова05 Липня 2024, 09:242 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Червень — пора дозрівання і заготівлі на зиму огірків. Мариновані, консервовані, квашені вони використовуються як головна закуска, для приготування бутербродів, салатів, солянок і багатьох інших страв. Рекомендуємо приготувати бочкові огірки, які виходять хрусткими та дуже смачними. Рецептом цієї заготовки поділилися в блозі “Консервація і кулінарія”.

    Бочкові хрусткі огірки

    Інгредієнти:

    • свіжі огірки — 2 кг;
    • часник — головка;
    • малина — 1/2 листка;
    • смородина — 1/2 листка;
    • чорний перець — 10 горошин;
    • листя вишні — 5-6 шт;
    • парасольки кропу;
    • хрін — 1-2 листочки;
    • лавровий лист — 2-3 шт;
    • сіль — 100 г на трилітрову банку.

    Спосіб приготування:

    Замочити огірки на дві години в холодній воді. Стерилізувати банки не потрібно.

    Викласти на дно банок усі приправи і прянощі. Зверху акуратно укласти й утрамбувати огірки.

    Для розсолу необхідно брати тільки холодну воду. Налити воду в банку з огірками, потім злити її в інший посуд.

    Порахувати потрібну кількість солі. У воді розчинити сіль і залити огірки розсолом. Поставити банки в таз і накрити пластиковими кришками. Потім залишити банки в тазу в теплі на три доби. Коли огірки скиснуть, їх можна перенести в підвал. Щоб огірки обов’язково вийшли хрусткими, їх потрібно брати свіжими і вимочувати трохи більше двох годин. Ще можна додати в банки трохи гірчичного порошку.

    заготовка на зиму огірки рецепт

    Читайте також

    Як смачно приготувати молоду картоплю на сковорідці: рецепт нашвидкуруч

    Швидкі смажені бутерброди з морквою та сиром: готуються елементарно

    “Дуже подобаються дітям”: відомий кулінар поділилася рецептом бананово-шоколадних мафінів

    Останні новини
    Сьогодні

    Стало відомо, кого позбавлять відстрочки від мобілізації у червні

    13:00

    Чому морква виростає коротка і гірка: 5 помилок, які допускають навіть досвідчені городники

    12:44

    Мерц прибув до Вашингтона: про що канцлер Німеччини говоритиме з Трампом

    12:35

    Вчені розкрили одну з таємниць картоплі

    12:25

    Українські водії масово переходять на гібриди: чому це вигідніше, ніж бензин чи дизель

    12:07

    Як розпізнати щиру усмішку: що розповідають м’язи обличчя та очі

    12:00

    П’ють, щоб заглушити біль: як дитячі травми штовхають до алкоголю

    11:55

    ЗСУ вдарили по стратегічній цілі: знищено установки “Іскандер”

    11:51

    Спецслужби Росії змінили методи: як тепер вербують українців

    11:42

    Стало відомо, чому жінки мають пити каву щодня

    11:23
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.