Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Яке взуття найкраще підходить під широкі джинси: що носити у 2026 році
    • Після війни чотири території України розвиватимуться по-різному — директорка Інституту демографії
    • Чому гуде газовий котел: основні причини та коли варто бити на сполох
    • Юристи сказали, кого можуть виключити з військового обліку
    • Різдвяний стіл у 2025 році: за що доведеться заплатити 1 374 гривні
    • Право на землю — скільки гектарів безплатно надає держава
    • Уникнути підвищення не вдасться: що буде з тарифами на світло
    • Вчені визначили дату першого поцілунку: він не був людським
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Заготовки на зиму: рецепт бочкових хрустких огірків у бочках

    Заготовки на зиму: рецепт бочкових хрустких огірків у бочках

    Ольга СтепановаОльга Степанова05 Липня 2024, 09:242 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Червень — пора дозрівання і заготівлі на зиму огірків. Мариновані, консервовані, квашені вони використовуються як головна закуска, для приготування бутербродів, салатів, солянок і багатьох інших страв. Рекомендуємо приготувати бочкові огірки, які виходять хрусткими та дуже смачними. Рецептом цієї заготовки поділилися в блозі “Консервація і кулінарія”.

    Бочкові хрусткі огірки

    Інгредієнти:

    • свіжі огірки — 2 кг;
    • часник — головка;
    • малина — 1/2 листка;
    • смородина — 1/2 листка;
    • чорний перець — 10 горошин;
    • листя вишні — 5-6 шт;
    • парасольки кропу;
    • хрін — 1-2 листочки;
    • лавровий лист — 2-3 шт;
    • сіль — 100 г на трилітрову банку.

    Спосіб приготування:

    Замочити огірки на дві години в холодній воді. Стерилізувати банки не потрібно.

    Викласти на дно банок усі приправи і прянощі. Зверху акуратно укласти й утрамбувати огірки.

    Для розсолу необхідно брати тільки холодну воду. Налити воду в банку з огірками, потім злити її в інший посуд.

    Порахувати потрібну кількість солі. У воді розчинити сіль і залити огірки розсолом. Поставити банки в таз і накрити пластиковими кришками. Потім залишити банки в тазу в теплі на три доби. Коли огірки скиснуть, їх можна перенести в підвал. Щоб огірки обов’язково вийшли хрусткими, їх потрібно брати свіжими і вимочувати трохи більше двох годин. Ще можна додати в банки трохи гірчичного порошку.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    заготовка на зиму огірки рецепт
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Яке взуття найкраще підходить під широкі джинси: що носити у 2026 році

    17:54

    Після війни чотири території України розвиватимуться по-різному — директорка Інституту демографії

    17:45

    Чому гуде газовий котел: основні причини та коли варто бити на сполох

    17:34

    Юристи сказали, кого можуть виключити з військового обліку

    17:25

    Різдвяний стіл у 2025 році: за що доведеться заплатити 1 374 гривні

    17:04

    Право на землю — скільки гектарів безплатно надає держава

    16:55

    Уникнути підвищення не вдасться: що буде з тарифами на світло

    16:46

    Вчені визначили дату першого поцілунку: він не був людським

    16:35

    Бюджетне життя: на чому можна економити, але все одно почуватися добре

    16:26

    Секрет міцних кісток: що має бути у вашому щоденному раціоні

    16:15
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.