• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Іран завдав масованого удару по Ізраїлю: уражено НПЗ, житлові будинки та електромережі
    • Стало відомо, коли в Україну повернеться тепло
    • Євро злетів до нового максимуму: чи дійде до 50 гривень
    • У поведінці ШІ виявили несподівану рису, притаманну людям
    • США можуть припинити військову допомогу Україні: три альтернативи
    • У Німеччині знайдено 1000-річний скарб вікінгів з молотом Тора
    • Чому ви постійно втомлені: 7 причин, які часто ігнорують навіть лікарі
    • “Могли б завершити давно”: Зеленський пояснив, що гальмує перемогу України
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Як запекти курку, щоб вийшло смачно: секрети приготування

    Як запекти курку, щоб вийшло смачно: секрети приготування

    Ольга СтепановаОльга Степанова05 Квітня 2024, 21:383 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Щоб ваша запечена курка вийшла смачною, не пересушеною і соковитою, варто дотримуватися цих порад і готувати її правильно. Тоді й любителі грудки та ніжок залишаться задоволені. То ж як запікати курку правильно.

    Перед тим як запікати курку цілком, упевніться, що всередині не залишилося залишків печінки та інших субпродуктів. Також за бажання можна відрізати кінчики крил, тому що вони точно підгорять. Відріжте шию, що виступає, або шкіру, що залишилася від неї. Виріжте залозу на гузці, або відріжте гузку. Мити тушку необов’язково. Але якщо помили — обсушіть паперовими рушниками.

    Як підготувати для запікання

    Найпростіший маринад — це сіль і чорний мелений перець. Змішайте їх і натріть птицю всередині та зовні. У такому вигляді вона може зберігатися в холодильнику до 72 годин. Якщо будете запікати того ж дня, то залиште поза холодильником хоча б на годину.

    Можна маринувати курку в каррі, додати пропущений через прес часник. Всередину курки можна покласти цілі зубчики часнику, або розрізаний на кілька частин лимон, апельсин, яблуко чи айву, пучок петрушки чи чебрецю, гілочки розмарину чи шавлії, стручок гострого перцю.

    Як запікати

    Найпростіший спосіб розмістити курку — покласти її грудкою догори на деко з невисокими бортиками або у форму для запікання і готувати до готовності. Добре б підкласти під неї решітку, щоб курка не лежала в соках, що виділяються. Замість решітки можна використовувати цибулю, моркву, картоплю — так у вас одразу буде готовий гарнір.

    Курка готова, коли з найтовстішої частини ніжок під час проколювання їх виделкою або кінчиком ножа витікає прозорий сік. Запікайте курку за 200 °С. Птицю вагою близько 2 кг готують 55-65 хвилин. Курчаті достатньо 40-45. Більшу птицю запікайте 1 годину на перші 1,8 кг ваги і по 8 хвилин на кожні додаткові 500 г.

    Часто можна побачити на фото, що ніжки курці зв’язують. Це робиться, щоб вона стала компактнішою і запікалася рівномірніше.

    Можна запікати курку в рукаві, фользі, пакеті з пергаменту. Тільки щоб потім вона підрум’янилася — дістаньте її з пакета.

    Як отримати хрустку скоринку

    Якщо курка зберігалася в холодильнику і не була натерта маринадом, промокніть її насухо паперовими рушниками і змастіть її олією. А ось майонезом змащувати не варто. Для термічної обробки він не призначений. Але можна змастити курку гірчицею. Це додасть пікантності.

    Наколіть шкіру гострим тонким шампуром або довгою голкою, так жир буде краще витоплюватися.

    Змащувати курку під час запікання соком, що виділяється, необов’язково, але можна починати це робити приблизно за 15-20 хвилин до закінчення приготування. І якщо хочете блискучу запечену шкірку, в цей самий час можна змащувати курку глазур’ю на основі меду, патоки, апельсинового джему, змішаного з водою, соком або соєвим соусом.

    І секрети запікання окремих частин курки

    Якщо будете запікати стегенця зі шкірою, то зріжте зайвий жир і наколіть шкіру шпажкою. Гомілки можна запекти в кисло-солодкій глазурі з меду, змішаного з яблучним оцтом або апельсиновим соком, розтопленим вершковим маслом і соєвим або вустерським соусом. Запікайте гомілки та стегенця близько 30 хвилин.

    Крильця можна запекти так само, як гомілки, попередньо видаливши крайню фалангу.

    запечена курка курка приготування рецепт страва

    Читайте також

    Рецепт олів’є по-новому: чим замінити ковбасу для кращого смаку

    Літній рецепт: хрусткі огірки всього за одну годину

    Як приготувати молоду картоплю, щоб усі просили добавку: простий, але бездоганний рецепт

    Останні новини
    Сьогодні

    Іран завдав масованого удару по Ізраїлю: уражено НПЗ, житлові будинки та електромережі

    08:24

    Стало відомо, коли в Україну повернеться тепло

    08:24

    Євро злетів до нового максимуму: чи дійде до 50 гривень

    08:14

    У поведінці ШІ виявили несподівану рису, притаманну людям

    08:11

    США можуть припинити військову допомогу Україні: три альтернативи

    08:06

    У Німеччині знайдено 1000-річний скарб вікінгів з молотом Тора

    08:00

    Чому ви постійно втомлені: 7 причин, які часто ігнорують навіть лікарі

    08:00

    “Могли б завершити давно”: Зеленський пояснив, що гальмує перемогу України

    07:49

    Мобілізація підсилена – тепер навіть СБУ «в допомогу»: кого забирають першим

    07:35

    Нічні ракетні хвилі: Іран завдав нового удару по Ізраїлю

    07:23
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.