Цей простий рецепт печених перців з курячим фаршем стане вашим рятівником тоді, коли хочеться чогось ситного на обід, але готувати немає часу.
На перший погляд список інгредієнтів може здатися довгим, але це здебільшого спеції. Приправте курячий фарш перцем, кмином, коріандром і мускатним горіхом, додайте булгур, консервовані помідори та свіжу зелень. Лимонний грецький йогуртовий соус є завершальним штрихом цього чудового рецепту. Він кремовий і пікантний, а якщо ви додасте трохи свіжої м’яти, соус освіжить ваші смакові рецептори, пише nv.ua
Готувати цю страву з курячим фаршем дуже швидко, проте ви завжди можете підкоригувати список інгредієнтів, додавши, наприклад, яловичину чи свинину, якщо бажаєте. Замість йогуртового соусу можна притрусити перці тертим твердим сиром за 5 хвилин до кінця запікання — так він розплавиться і страва стане ще смачнішою!
Інгредієнти
Для фаршированих перців
- 4 великі болгарські перці (будь-якого кольору)
- 2 чайні ложки оливкової олії
- 4 великі зубчики часнику
- 450 г курячого фаршу
- 1 чайна ложка кмину
- 1 чайна ложка коріандру
- ½ чайної ложки паприки
- ½ чайної ложки мускатного горіха
- 425 г томатів у власному соці
- 115 г молодого шпинату
- Пів склянки нарізаної свіжої петрушки
- ¼ склянки нарізаної свіжої м’яти
Для соусу з йогурту
- 180 г густого грецького йогурту
- 1 великий зубчик часнику
- 1 столова ложка оливкової олії
Приготування:
-
Розріжте болгарський перець навпіл через ніжку. Видаліть насіння, але збережіть стебло. Помістіть у форму для запікання розрізом догори.
-
Приготуйте булгур. Доведіть воду в каструлі до кипіння, потім додайте булгур. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть до готовності приблизно 12 хвилин.
-
Зробіть начинку: у велику сковороду влийте оливкову олію та розігрійте. Додайте нарізану кубиками цибулю та часник. Тушкуйте приблизно 5 хвилин. Додайте курячий фарш, розбиваючи його лопаткою під час приготування. Додайте сіль, перець, кмин, коріандр, паприку і мускатний горіх. Перемішуйте та продовжуйте тушкувати ще 6 хвилин. Додайте консервовані помідори, зварений булгур, шпинат, петрушку та м’яту. Перемішайте і готуйте ще 5−8 хвилин, щоб більша частина вологи випарувалася.
-
Начиніть перець: Ложкою викладіть начинку в кожну половинку перцю. Поставте форму для запікання в розігріту до 200 градусів духовку, не накриваючи кришкою, і запікайте 35 хвилин.
-
Приготуйте соус: у невелику миску покладіть йогурт. Пропустіть часник через прес, додайте до йогурту. Влийте олію, додайте цедру лимона, сіль, перець.
Готові запечені перці подавайте разом із соусом.