Королева Єлизавета II – знакова особа для світової історії. Хоч ця жінка могла дозволити собі все, чого забажає душа, у своїх смакових вподобаннях вона була доволі стриманою.
У світі монаршої сім’ї є багато таємниць та цікавих деталей. Одні з них, що любили куштувати перші люди світу. Правлячи Великою Британією понад сімдесят років, королева Єлизавета ІІ стала символом стабільності та відданості. Навіть її смакові вподобання повністю належали британській кухні.
Що любила їсти королева Єлизавета ІІ
Її колишній особистий шеф-кухар Даррен Макгрейді який працював у Кенсінгтонському палаці, відкрив кілька секретів королівського меню.
Королева їла один і той же сніданок практично щодня, починаючи з п’яти років. За його словами, зазвичай вона віддавала перевагу простим стравам, серед яких особливе місце займали чай Earl Grey і миска вівсяних пластівців.
Для основної страви вона любила дичину, такі як стейк по-гельськи, стейк з філе з грибним соусом з віскі, особливо якщо ми робили це з олениною. Королева любила шоколад, тому в меню ми б включили будь-що, пов’язане з шоколадом,
– розповів зірковий кухар.
Королівський шоколадний мус
- Час: 35 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 100 грамів чорного шоколаду;
– 1 сире куряче яйце;
– 50 грамів цукру;
– 30 грамів вершкового масла.
Приготування:
- На паровій бані розтопіть шоколад.
- Відокремте білок від жовтка. Яєчний білок ретельно збийте з цукром до стійких піків.
- До розтопленого шоколаду додайте збитий білок з цукром і розтоплене вершкове масло. Делікатно перемішайте шоколадну суміш і помістіть її у креманку.
- Готовий десерт можна прикрасити подрібненими горіхами, ягодами або сухофруктами.