Найсмачніші салат з огірків на зиму виходить саме за бабусиним рецептом. Про таку технологію знає не одне покоління українських господинь, тому ваша бабуся точнно пригощала вас такою закускою. Всі інгредієнти для страви завжди були на городі, тому і вихдило дуже бюджетно.
Ідея приготування бабусиного салату з огірків на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Марії Макарчук (makarchuk food) в Instagram. Стерилізація обов’язкова.
Інгредієнти:
- огірки – 2 кг.
- цибуля – 500 г
- морква – 500 г
- часник – 1 головка
- сіль – 100 г
- цукор – 200 г
- олія – 180 мл.
- оцет – 150 мл.
Спосіб приготування:
1. Огірки добре промити.
2. Нарізати на кружечки.
3. Нарізати півкільцями цибулю.
4. Натерти на корейську тертку моркву.
5. Всі овочі поєднати між собою.
6. Додати сіль, цукор, оцет 9%.
7. Нарізати часник.
8. Відправити до овочів.
9. Все добре перемішати і залишити на годину.
10. Після того, як овочі пустили сік, порозкладати салат у банки і одразу закатати.
11. Стерилізувати банки з моменту закипання 0,5 – 15 хвилин, 1 л – 30 хвилин.