Немає нічого кращого, ніж курячі крильця, що шиплять на грилі. Хоча вони виходять не менш смачними в духовці або на сковороді – пряна паніровка і гостро-солодка глазур надають страві особливої пікантності. За бажанням перед приготуванням крильця можна замаринувати, але це необов’язково. Головне правило: готуйте їх завжди більше, ніж думаєте, що з’їсте. Ви їх точно з’їсте.
Курячі крильця барбекю в пряному паніруванні та гостро-солодкій глазурі
Інгредієнти:
- 8-12 курячих крилець
- 2 пучки зеленої цибулі (нарізаної)
- насіння кунжуту для посипки (за бажанням)
Для маринаду:
- 1 ст. л. крупної солі
- 1 велика цибулина (крупно нарізана)
- 1-2 гілочки розмарину
- 2 лаврові листки
- чорний перець горошком
Для паніровки:
- 2 ст. л. копченої паприки
- 2 ст. л. сушеного часнику
- 1 ст. л. чорного перцю
- 1 ст. л. цукру
- 4 ст. л. олії
- 1-3 перці чилі, подрібненого (за бажанням)
Для глазурі:
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 3 ст. л. води
- 3 ст. л. меду
- 2 ст. л. цукру
- 3 ст. л. яблучного оцту (читайте, як приготувати домашній яблучний оцет із падалиці)
- 3 ст. л. томатного кетчупу
- 1 велика цибулина, дрібно нарізана
- 1 ст. л. тертого свіжого імбиру
- 2 ст. л. дрібно рубаного часнику
- 1 ч. л. чорного перцю
- 1 лавровий лист
Як приготувати курячі крильця – рецепт від шефа Елайни Еммотт
Промийте курячі крильця і просушіть. Перевірте, щоб на кінчиках не залишалося пір’їнок, а якщо вони є, то обпаліть на газовій плиті або за допомогою паяльної лампи.
Якщо хочете замаринувати крильця, то приготуйте маринад: змішайте всі інгредієнти у великій каструлі, додайте приблизно 1 л холодної води, перемішайте, щоб сіль розчинилася. Помістіть крильця в каструлю, якщо потрібно, додайте води, щоб вони занурилися. Залиште в холодильнику мінімум на 4 години, потім злийте воду з крилець і обсушіть їх.
Приготуйте паніровку: змішайте всі інгредієнти у великій мисці. Покладіть у миску крильця й обваляйте їх, щоб вони повністю були покриті (використовуйте ложку або надіньте одноразові рукавички). Залиште на 10-20 хвилин.
Для глазурі помістіть усі інгредієнти в невелику каструлю і варіть на повільному вогні близько 15 хвилин, поки об’єм рідини не зменшиться вдвічі. Періодично помішуйте, щоб вона не пригоріла. Якщо суміш починає розшаровуватися, додайте трохи холодної води.
Не переваріть глазур – вона має бути сиропоподібною та липкою, але не густою.
Викладіть крильця на гриль і смажте протягом 30-45 хвилин (якщо гриль із кришкою, то 20-25 хвилин), перевертаючи кожні 10-15 хвилин і змащуючи глазур’ю обидва боки, доки вони не підрум’яняться та не просмажаться.
Щоб перевірити готовність, проткніть найтовстішу частину шпажкою – сік має бути прозорим. Крильця мають бути хрусткими та місцями обвугленими. Під час подачі посипте зеленою цибулею та кунжутом.
Щоб приготувати такі курячі крильця в духовці на деку або курячі крильця на сковорідці, розігрійте духовку до 200°C або сковорідку до гарячого стану. Покладіть натерті спеціями крила у велику форму для запікання або прямо на пательню і змастіть глазур’ю. Готуйте 30-45 хвилин, перевертаючи кожні 10-15 хвилин і змащуючи глазур’ю з обох боків, доки не приготується.