Якщо ви в пошуках ідеального рецепта для обіду, варто звернути увагу на салат з тунцем. Цю ситну закуску захочете готувати щодня. Раніше ми розповідали, як приготувати крабовий салат за 5 хвилин, а тепер ділимося рецептом ідеального обіду, що не займе у вас багато часу.
Особливість цього салату — соус на основі йогурту. Рецептом поділилися на порталі “Господинька”.
Як приготувати салат з тунцем
Інгредієнти:
- білокачанна капуста — 1/4 качана;
- морква — 1 шт;
- ріпчаста цибуля — 1/2;
- консервований тунець — 150 г;
- петрушка — 20г.
Для соусу:
- гірчиця -1/2 чайної ложки;
- лимонний сік — 1/2 столової ложки;
- йогурт — 75г;
- сіль — на свій смак;
- рослинна олія — 1 столова ложка.
Спосіб приготування:
- Знімаємо з капуст верхні листки та миємо. Нарізаємо капусту тоненькими смужками та перекладаємо у глибоку тарілку.
- На тертці натираємо моркву і додаємо до капусти. Нарізаємо пір’ям цибулю і перекладаємо до решти овочів.
- Миємо та подрібнюємо петрушку і додаємо до салату. Тунець виймаємо з олії і кидаємо в миску, не розминаючи.
- В окремій тарілці перемішуємо гірчицю, лимонний сік, йогурт, олію і сіль. Додаємо соус до салату.