• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • В Україні можуть дозволити бронювати чоловіків, які не стоять на обліку у ТЦК
    • Замість двох платіжок – три: українцям виставляють подвійні рахунки за доставку газу
    • Путін готує жорстку помсту за літаки: озвучено небезпечний сценарій 
    • У Канаді різко подорожчали тисячі товарів
    • Україна хоче укласти з США угоду про зброю: Зеленський назвав ключову деталь
    • Операція “Павутина”: чому по російських літаках били саме в позначені місця
    • Жінка перетворила пристрасть до пельменів на заробіток до 10 тис. доларів на годину: як їй це вдалося
    • Вчителям збільшать доплати: хто отримає більше вже у вересні
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Як приготувати круасани вдома: фуд-блогерка поділилася “найпростішим” рецептом

    Як приготувати круасани вдома: фуд-блогерка поділилася “найпростішим” рецептом

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина01 Лютого 2025, 12:543 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Круасани – класична французька випічка, відома своєю маслянистою, листковою текстурою. Але хоча багато людей їх дуже люблять, їх нечасто готують вдома самостійно з нуля – через складний і тривалий рецепт.

    Однак, як пише Express, приготувати смачні повітряні круасани простіше, ніж ви думаєте. YouTube-канал Liza’s Delicious Recipes публікує “найпростіший спосіб приготувати круасани”. Він займає близько двох годин, включно з годиною на охолодження тіста, і в результаті виходять “легкі, повітряні, золотисті, листкові й маслянисті круасани”.

    Інгредієнти

    • 80-90 мл води
    • 10 г цукру
    • 8 г сухих дріжджів
    • 50 мл теплого молока (50 мл)
    • 4 г солі
    • 250 г борошна
    • 200 г м’якого масла

    Метод приготування

    Візьміть велику миску для змішування, відміряйте воду і додайте її в миску. Додайте цукор і дріжджі та змішайте з водою.

    Залиште на 5-10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати, потім акуратно перемішайте загуслу суміш.

    Додайте молоко і добре перемішайте, перш ніж додавати сіль. Знову перемішайте, потім відміряйте борошно і додайте його в миску.

    Руками вмішайте борошно в суміш і сформуйте тісто. На цьому етапі воно буде дуже липким, але продовжуйте вимішувати, і пізніше тісто стане гладким.

    Спочатку вам потрібно додати 50 г розм’якшеного масла. Розподіліть його по тісту рукою, потім місіть його протягом шести хвилин, знову вручну.

    Коли тісто стане гладким і більше не буде липким, покладіть його в миску і накрийте кухонним рушником. Щедро збризніть верхню частину рушника водою і залиште тісто відпочивати при кімнатній температурі протягом однієї години, або до збільшення вдвічі.

    Посипте жменею борошна чисту робочу поверхню і покладіть тісто зверху.

    Скачайте кульку тіста у велику ковбаску, потім розріжте її на сім рівних за розміром частин. Візьміть один шматок і сформуйте кулю, підкачайте краї всередину, перш ніж знову розплющити у форму млинця.

    Розкачайте тісто у велике плоске коло, повертаючи його під час розкачування, щоб воно було рівним. Перекладіть коло на добре посипану борошном тарілку.

    Візьміть частину з решти 150 г м’якого масла і змастіть коло тіста пензликом. Повторіть замішування решти частин, розкачайте їх у кола і продовжуйте викладати їх поверх інших шарів тіста на тарілці, змащуючи маслом зверху кожен із них.

    Коли всі сім частин тіста будуть викладені шарами, розкачайте стопку тіста на добре посипаній борошном поверхні у великий прямокутник. Обріжте краї розкатаного прямокутника, щоб вийшов ідеальний квадрат, потім за допомогою ножа для піци зробіть трикутники – має вийти шість трикутників, починаючи від кута прямокутника всередину по діагональній лінії.

    Розділіть трикутники тіста і зробіть невеликий надріз на основі кожного з них, потім почніть скачувати тісто від широкого кінця до кінчика. Переконайтеся, що воно щільно закріплене, перш ніж покласти його на деко.

    Повторіть з усіма трикутниками тіста і залиште на деякий час при кімнатній температурі на деку. Змастіть круасани яєчною сумішшю і випікайте в попередньо розігрітій до 190°C духовці протягом 20-25 хвилин.

    круасани рецепт фуд-блогер

    Читайте також

    Як смачно приготувати молоду картоплю на сковорідці: рецепт нашвидкуруч

    Швидкі смажені бутерброди з морквою та сиром: готуються елементарно

    “Дуже подобаються дітям”: відомий кулінар поділилася рецептом бананово-шоколадних мафінів

    Останні новини
    Сьогодні

    В Україні можуть дозволити бронювати чоловіків, які не стоять на обліку у ТЦК

    00:55

    Замість двох платіжок – три: українцям виставляють подвійні рахунки за доставку газу

    00:46

    Путін готує жорстку помсту за літаки: озвучено небезпечний сценарій 

    00:35

    У Канаді різко подорожчали тисячі товарів

    00:26

    Україна хоче укласти з США угоду про зброю: Зеленський назвав ключову деталь

    00:14

    Операція “Павутина”: чому по російських літаках били саме в позначені місця

    00:05
    02 Червня

    Жінка перетворила пристрасть до пельменів на заробіток до 10 тис. доларів на годину: як їй це вдалося

    23:55

    Вчителям збільшать доплати: хто отримає більше вже у вересні

    23:45

    Мобілізація у червні: кому прийдуть повістки, а хто отримає штраф від ТЦК

    23:35

    Найненадійніші сімейні автомобілі: названо 3 моделі, які не варто купувати

    23:25
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.