Categories: Погода

Готуйте корвалол – погода зовсім не потішить: прогноз синоптиків на 30 липня

У вівторок, 30 липня, в Україні мінлива хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що очікується комфортна температура повітря. Наші пращури помітили, що спекотна і суха погода 30 липня обіцяє холодну зиму з невеликою кількістю снігу.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомляють, що очікується сильний вітер до штормових поривів. У північних, вночі також і в Донецькій та Луганській, вдень і в більшості центральних та Харківській областях місцями короткочасний дощ, на решті території без опадів. Вітер переважно північно-західний, 7-12 м/с, вночі у північній частині, вдень в Україні, крім півдня, пориви 15-20 м/с. Температура вночі 11-16°, вдень 20-25°. На півдні країни вночі 15-20°, вдень 24-29°.

На Київщині місцями короткочасний дощ. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, пориви вітру 15-20 м/с, І рівень небезпечності, жовтий. Температура по області вночі 11-16°, вдень 20-25°. У Києві вночі 14-16°, вдень 22-24°.

“Увага! У вівторок очікується сильний вітер до штормових поривів 15-20 метрів за секунду. У Києві завтра, 30-го липня – якась суцільна атмосферна еклектика! У столиці передбачається сильний північно-західний вітер, сильні магнітні бурі, часом дощ з грозою і +24 градуси. Тримайте коло себе корвалоли, цитрамони, бо поєднання сильного вітру та сильних магнітних бур може трохи крутити голови і судини”, – пише відома синоптикиня Наталка Діденко.

Народні прикмети 30 липня

  • Дощ і білі хмари на небі цього дня говорять про те, що погода незабаром різко зміниться.
  • Сонячні промені відбиваються в калюжі – буде теплий день.
  • Білі хмари та дощ – буде зміна погоди.
  • Ящірки почали ховатися в нірках – буде дощ.
  • Погода 30 і 31 липня вкаже, якою буде осінь.

Якою буде температура у містах України до кінця тижня:

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що у першій половині нового тижня на погодні умови в більшості областей України впливатиме циклон, який сформується над країнами Балтії та поступово просуватиметься у південно-східному напрямку. Під його впливом пройдуть дощі та суттєво посилиться вітер північно-західного напрямку, місцями до 15-20 м/с. Крім того, внаслідок надходження холодного скандинавського повітря в тилу циклону, відбудеться помітне похолодання в усіх регіонах України. Поступово, з другої половини тижня температурне тло почне рости та вже у вихідні повернеться спекотна погода, переважно у південні та східні регіони. Дощі протягом тижня матимуть локальний характер і охоплять не всю територію країни, тому в багатьох областях збережеться посуха та високий рівень пожежної небезпеки.

  • У вівторок, 30 липня, у північних, вдень місцями також у західних та східних областях пройдуть дощі, можливі грози. В решті регіонів України без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, вранці та вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +14-19°C, вдень +21-26°C, на південному сході та у Криму місцями до +29°C.
  • У середу, 31 липня, в Україні переважно без опадів, лише вдень у північних областях місцями пройде невеликий короткочасний дощ. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. На Закарпатті змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +12-17°C, вдень +24-29°C.
  • У четвер, 1 серпня, по всій території України очікується переважно сонячна погода, без опадів. У західних областях вночі та вранці місцями туман. Вітер північно-західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +12-17°C, вдень +26-31°C.
  • У п’ятницю, 2 серпня, утримається погода без опадів. Лише вдень на крайньому заході можливий невеликий короткочасний дощ та гроза. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +11-16°C, вдень +26-31°C. На півдні та південному заході, а також на узбережжі морів вночі +16-21°C, вдень +29-34°C.
  • У суботу, 3 серпня, у західному регіоні країни вдень також місцями у центральних областях очікуються дощі з грозами, в окремих пунктах можливі сильні зливи та шквали, 15-20 м/с. На решті території країни без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. На півдні України південний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +17-22°C, вдень +23-28°C, у центральних та південних областях +29-34°C.
  • У неділю, 4 серпня, нестійка погода з короткочасними дощами очікується у більшості областей України. Вітер змінних напрямків, 5-10 м/с, при грозах поривчастий. Температура повітря вночі становитиме +17-22°C, вдень +23-28°C, у південно-східній половині країни +29-34°C.
Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

27 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

28 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

30 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

40 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

42 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

43 хв. ago