Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • До 20 години на добу без електрики: у Раді дали тривожний прогноз щодо відключень світла
    • Названо найкращу країну в Європі для фанатів гір
    • У Тернополі кондитерка виготовляє з шоколаду пельмені
    • Нижче 300 км: США запускають супутники нового формату
    • Що купити до Нового року вже зараз, заздалегідь, щоб заощадити час та гроші
    • Новоросійськ пробитий: британська розвідка розкрила деталі про безпрецедентну атаку ЗСУ
    • Медитація: що каже наука про її ефективність та як правильно це робити
    • Трагічна аварія в Індії: поїзд збив стадо слонів
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Багато людей у світі не знають, з чого насправді роблять паприку

    Багато людей у світі не знають, з чого насправді роблять паприку

    Романчук МиколаРоманчук Микола26 Травня 2025, 10:321 Min Read Вірусні новини
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Паприка та її більш ароматний “двоюрідний брат” – копчена паприка – використовуються повсюдно. Можна було б подумати, що більшість людей хоча б приблизно знають, з чого вона робиться. Але, судячи з безлічі недавніх одкровень в інтернеті, це зовсім не так.

    У пості австралійської харчової компанії Nutraorganics вони пояснили своїй аудиторії, що паприка – це не якась особлива рослина, а звичайний перець, який був висушений, пише IFL Science.

    Як пояснюється, паприка виробляється з подрібнених солодких і м’яких перців. Гостріші сорти перцю були привезені в Європу іспанськими дослідниками Америки. Згодом європейці виводили все більш м’які сорти рослини, домагаючись солодшого смаку.

    Перці, які використовують для паприки, незважаючи на схожість за солодкістю і м’якістю та приналежність до одного сімейства, довші й тонші, ніж болгарські перці, які продають, наприклад, у США. Гостріші різновиди паприки містять як чилі, так і солодкі сорти перцю, але в Угорщині – де паприка стала національною пряністю – в основному використовують солодкий варіант.

    Коротше кажучи, у паприки немає власного дерева – адже це вже звичайна рослина, з якої роблять і інші види перцю.

    Найобговорюваніші події, популярні відео, меми, тренди соцмереж і несподівані історії, що набирають мільйони переглядів. Усе, чим живе інтернет і про що говорить світ, — у розділі «Вірусні новини».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    паприка
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    До 20 години на добу без електрики: у Раді дали тривожний прогноз щодо відключень світла

    20:53

    Названо найкращу країну в Європі для фанатів гір

    20:47

    У Тернополі кондитерка виготовляє з шоколаду пельмені

    20:43

    Нижче 300 км: США запускають супутники нового формату

    18:53

    Що купити до Нового року вже зараз, заздалегідь, щоб заощадити час та гроші

    18:47

    Новоросійськ пробитий: британська розвідка розкрила деталі про безпрецедентну атаку ЗСУ

    18:45

    Медитація: що каже наука про її ефективність та як правильно це робити

    17:22

    Трагічна аварія в Індії: поїзд збив стадо слонів

    17:13

    Чи можливі вибори на ТОТ: президент прояснив ситуацію

    17:11

    Чи буде сніг на Різдво та Новий Рік: синоптик потішив прогнозом

    17:08
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.