Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Вчені з’ясували, чому мозок «вигорає» від соцмереж
    • Хмельниччина після атаки РФ: частина області без світла
    • Путін поширює фейковий наратив про «руйнування» лінії фронту в Україні
    • Грем поділився з Трампом секретами тиску на Путіна
    • Українцям пояснили, як зарплата впливає на броню: нові ліміти з січня
    • ТОП-5 простих способів зменшити витрату пального взимку
    • Депозити vs ОВДП: куди українці вкладають свої гроші
    • Нові смартфони навчаться визначати ваш настрій: як це працює
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Багато людей у світі не знають, з чого насправді роблять паприку

    Багато людей у світі не знають, з чого насправді роблять паприку

    Романчук МиколаРоманчук Микола26 Травня 2025, 10:321 Min Read Вірусні новини
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Паприка та її більш ароматний “двоюрідний брат” – копчена паприка – використовуються повсюдно. Можна було б подумати, що більшість людей хоча б приблизно знають, з чого вона робиться. Але, судячи з безлічі недавніх одкровень в інтернеті, це зовсім не так.

    У пості австралійської харчової компанії Nutraorganics вони пояснили своїй аудиторії, що паприка – це не якась особлива рослина, а звичайний перець, який був висушений, пише IFL Science.

    Як пояснюється, паприка виробляється з подрібнених солодких і м’яких перців. Гостріші сорти перцю були привезені в Європу іспанськими дослідниками Америки. Згодом європейці виводили все більш м’які сорти рослини, домагаючись солодшого смаку.

    Перці, які використовують для паприки, незважаючи на схожість за солодкістю і м’якістю та приналежність до одного сімейства, довші й тонші, ніж болгарські перці, які продають, наприклад, у США. Гостріші різновиди паприки містять як чилі, так і солодкі сорти перцю, але в Угорщині – де паприка стала національною пряністю – в основному використовують солодкий варіант.

    Коротше кажучи, у паприки немає власного дерева – адже це вже звичайна рослина, з якої роблять і інші види перцю.

    Найобговорюваніші події, популярні відео, меми, тренди соцмереж і несподівані історії, що набирають мільйони переглядів. Усе, чим живе інтернет і про що говорить світ, — у розділі «Вірусні новини».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    паприка
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Вчені з’ясували, чому мозок «вигорає» від соцмереж

    13:00

    Хмельниччина після атаки РФ: частина області без світла

    12:50

    Путін поширює фейковий наратив про «руйнування» лінії фронту в Україні

    12:36

    Грем поділився з Трампом секретами тиску на Путіна

    12:25

    Українцям пояснили, як зарплата впливає на броню: нові ліміти з січня

    12:13

    ТОП-5 простих способів зменшити витрату пального взимку

    12:00

    Депозити vs ОВДП: куди українці вкладають свої гроші

    11:51

    Нові смартфони навчаться визначати ваш настрій: як це працює

    11:37

    Трамп розкрив стратегічне значення Гренландії для США

    11:23

    Чому вам важко приймати рішення: психологи назвали приховану причину

    11:11
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.