Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • У Раді планують ліквідувати можливість ухилення від служби для чоловіків: що придумали
    • Загублені на століття: в банківському сховищі вікдрили валізу зі скарбами Габсбургів
    • Трампа поставили на місце через окупацію РФ Донеччини: що відомо
    • Канабіс проти раку: вчені зафіксували зупинку росту пухлин
    • Чи є ще шанс утримати Мирноград: у ЗСУ зробили заяву
    • Ухилянтам закручують гайки: ховатися від служби стане неможливо
    • Росія заочно кинула за ґрати Каспарова: Кремль оголосив легендарного шахіста «терористом»
    • Жорсткий обстріл України 23 грудня: озвучено три причини нового геноциду Кремля
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Названо найгірше м’ясо для шашлику: експерти благають його не купувати

    Названо найгірше м’ясо для шашлику: експерти благають його не купувати

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина24 Квітня 2025, 14:542 Mins Read Вірусні новини
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Вибір правильного м’яса – запорука ідеального шашлику, проте існують види, які гарантовано зіпсують страву. Дізнайтеся, яке м’ясо експерти одноголосно називають найгіршим для мангалу і чому його категорично не варто купувати.

    Яке ж м’ясо не підходить для мангалу

    Отже, яке ж м’ясо є абсолютним аутсайдером для шашлику? Це стара, жорстка яловичина, особливо такі частини, як голяшка, грудинка чи дуже жилисті шматки. Також сюди можна віднести м’ясо старих тварин загалом.

    Чому саме це м’ясо вважається найгіршим вибором?

    Надзвичайна жорсткість

    Таке м’ясо має дуже грубі м’язові волокна. Воно залишається “гумовим” навіть після тривалого маринування та ретельного смаження. Жоден, навіть найвишуканіший маринад, не здатен повністю розм’якшити ці волокна до бажаної ніжності.

    Сухість

    Стара яловичина часто практично позбавлена внутрішньом’язового жиру та жирових прошарків, які під час смаження тануть і надають шашлику соковитості. В результаті м’ясо виходить сухим та неапетитним.

    Специфічний смак

    М’ясо старих тварин може мати досить виражений, іноді не надто приємний присмак, який важко замаскувати спеціями чи маринадом.

    Інші невдалі варіанти м’яса

    Окрім старої яловичини, варто бути обережними і з іншими видами м’яса:

    Дуже пісні шматки

    Наприклад, куряча грудка без шкіри та жиру або дуже пісна свиняча вирізка. Без правильного, зволожуючого маринаду та дуже швидкого обсмажування вони миттєво пересушуються на вогні.

    М’ясо невідомої якості

    Особливо те, що було багаторазово заморожене та розморожене. Така процедура руйнує структуру м’язових волокон, через що м’ясо втрачає природну вологу, смак і стає водянистим після розморожування, а потім сухим після приготування.

    Яке м’ясо обрати для ідеального шашлику?

    Щоб шашлик гарантовано вдався, надавайте перевагу перевіреним варіантам:

    Свинячий ошийок

    Безперечний лідер! Ідеальний баланс м’яса та жирових прошарків гарантує максимальну соковитість та ніжність.

    Свиняча корейка або биток (можна на кістці)

    Також чудовий вибір. Головне – не перетримати на вогні, щоб зберегти соковитість.

    Баранина: Каре молодого ягняти або м’якоть задньої ноги – класичний вибір для справжніх поціновувачів насиченого смаку.

    Курячі стегна або гомілки

    Набагато соковитіші та ароматніші за грудку, ідеально підходять для шашлику.

    Як вибрати якісне м’ясо?

    Свіже м’ясо має рівномірний, природний колір (яскраво-рожевий для свинини, насичено-червоний для яловичини, світло-рожевий для курки). Уникайте сірих, зеленуватих відтінків чи темних плям. Продукт повинен мати легкий, приємний, ледь солодкуватий м’ясний аромат. Будь-які сторонні, кислі чи неприємні запахи – ознака несвіжості.

    При легкому натисканні пальцем на свіжому м’ясі утворюється ямка, яка швидко вирівнюєтьс. Якщо є жирові прошарки, вони мають бути білого або ніжно-кремового кольору, але не жовтого.

    Найобговорюваніші події, популярні відео, меми, тренди соцмереж і несподівані історії, що набирають мільйони переглядів. Усе, чим живе інтернет і про що говорить світ, — у розділі «Вірусні новини».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    м‘ясо поради шашлик
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    У Раді планують ліквідувати можливість ухилення від служби для чоловіків: що придумали

    21:30

    Загублені на століття: в банківському сховищі вікдрили валізу зі скарбами Габсбургів

    21:21

    Трампа поставили на місце через окупацію РФ Донеччини: що відомо

    21:12

    Канабіс проти раку: вчені зафіксували зупинку росту пухлин

    21:04

    Чи є ще шанс утримати Мирноград: у ЗСУ зробили заяву

    20:55

    Ухилянтам закручують гайки: ховатися від служби стане неможливо

    20:46

    Росія заочно кинула за ґрати Каспарова: Кремль оголосив легендарного шахіста «терористом»

    20:38

    Жорсткий обстріл України 23 грудня: озвучено три причини нового геноциду Кремля

    20:31

    Золото та срібло встановили нові рекорди: скільки зараз коштують метали

    20:31

    У шкільних обідах – черв’яки: в Україні спалахнув новий скандал через харчування в їдальнях

    20:22
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.