Як відчистити біле взуття до стану нового: дієвий лайфхак

Біле взуття – це класика, що ніколи не виходить з моди. Воно додає свіжості та елегантності будь-якому образу, незалежно від того, чи це спортивні кеди, чи елегантні білі черевики.

Проте, носіння білого взуття має один суттєвий мінус – воно дуже швидко забруднюється і його важко очистити. Про те, як спростити цей процес та зробити його ефективним, розповіла експертка із прибирання Лесе Ммолоці.

Біле взуття надзвичайно вразливе до бруду та плям, тому погана погода, пил тощо можуть змусити його мати неохайний вигляд. Але це не привід відмовлятися від носіння білих кросівок чи кедів, адже існують прості та дієві лайфхаки, які допоможуть повернути вашому білому взуттю первісний стан.

Часто люди використовують відбілювач, щоб врятувати біле взуття, але так робити не варто. Жорсткі хімікати можуть не лише пошкодити деякі делікатні матеріали, але й негативно впливають на здоров’я. На щастя, є спосіб вивести усі можливі плями та забруднення за допомогою безпечних компонентів.

Дієвий лайфхак для чищення білого взуття

Спочатку зніміть шнурки, якщо вони є, і очистіть поверхню взуття від пилу чи бруду за допомогою сухої щітки або тканини. Потім змішайте порівну наступні інгредієнти:

  • Харчова сода;
  • Засіб для миття посуду;
  • Зубна паста.

Використовуючи щітку або губку, нанесіть отриману пасту на взуття. Особливу увагу приділіть місцям, де є плями або застарілий бруд. М’якими круговими рухами починайте терти поверхню взуття, поступово видаляючи забруднення.

Потім покладіть взуття в мішечок для прання, а його в пральну машину. Після завершення циклу прання дайте йому висохнути природним шляхом.

Романчук Микола

Recent Posts

Нідерланди хочуть відправити українських чоловіків додому

Прем'єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов'язаних українських чоловіків. Про силові методи…

1 хв. ago

Сусіди принца Гаррі та Меган Маркл обурені їхньою поведінкою: Забирайся зі своєї вулиці

Колишня американська акторка і британський принц склали королівські повноваження у 2020 році та переїхали з Великобританії до…

9 хв. ago

Перевіряйте поштові скриньки: Укрпошта сама без ТЦК вже розіслала тисячі повісток

Згідно з ухваленими змінами в законодавстві, після 16 липня передбачено можливість надсилати повістки "Укрпоштою". Повістки…

11 хв. ago

Українці можуть отримати одноразову виплату в розмірі 10 пенсій: деталі

Після виходу на пенсію деякі громадяни України можуть отримати одноразову допомогу, яка становить десять місячних пенсійних…

14 хв. ago

Батька Доді Аль-Фаєда звинуватили у використанні королівського маєтку для сексуального насильства

Єгипетського мільярдера Мохаммеда Аль-Фаєда, який помер 2023 року в 94-річному віці, кілька жінок звинуватили у…

15 хв. ago

“Почали гавкати на людей”: зоопарк потрапив у скандал, пофарбувавши собак у панд

Китайський зоопарк Гуанюані довелось закрити після того, як люди зрозуміли, що "панди" у вольєрах —…

21 хв. ago