• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Секрети дачників: як покращити ріст троянд
    • Понад 750 дронів атакували Росію три доби поспіль
    • Foreign Policy: Що чекає Ілона Маска далі?
    • Спалах гепатиту А: кому варто уникнути вакцинації
    •  Україну накриють похолодання та дощі з грозами
    • ТОП-10 найнезвичайніших танків часів Холодної війни. ФОТО, ВІДЕО
    • Мессі назвав свій улюблений гол у кар’єрі
    • На замітку українцям: який бізнес не варто відкривати у Польщі
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Знайшли ідеальний спосіб варіння яєць

    Знайшли ідеальний спосіб варіння яєць

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина07 Лютого 2025, 11:511 хвилина на читання Різні новини
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Вчені з Національної дослідницької ради Італії запропонували свій рецепт варених яєць. За їхніми словами, за 32 хвилини поетапного приготування жовток стане дуже м’яким, а білок досягне консистенції, схожої на яйця су-вид, пише «Ніж» .

    Правильне приготування яєць – особлива майстерність, так як білок і жовток тверднуть за різних температур. Щоб яйце не переварилося, шеф-кухарі вдаються до різних хитрощів. Наприклад, готують їх методом «су-вид»: яйця поміщають у пакет і близько години гріють на водяній бані. Як наслідок, жовток і білок мають схожу кремову структуру.

    Команда фізиків стверджує, що яйця су-вид недостатньо хороші через зміну текстури і зниження поживної цінності продукту. Щоб «винайти» альтернативний рецепт, вони використовували програму, що моделює обчислювальну гідродинаміку. Вчені збільшували час і температуру варіння, порівнюючи ступінь готовності жовтків та білків за різних методів приготування. Здається, дослідникам вдалося знайти ідеальний спосіб варіння яєць і назвали його «періодично приготуванням».

    Отже, яйця занурюють у киплячу воду дві хвилини, потім перекладають у миску ще дві хвилини. Події потрібно повторити 8 разів, а весь процес займе 32 хвилини. Готове яйце вийде щільним зовні та м’яким усередині.

    яйця

    Читайте також

    Чому не сходить насіння: ТОП-3 критичні помилки, які знищують урожай

    Чому помідори жовтіють: садівники відкрили простий спосіб повернути життя рослинам

    7 секретів великого врожаю: професійні поради, які змінять ваш дачний сезон

    Останні новини
    Сьогодні

    Секрети дачників: як покращити ріст троянд

    12:00

    Понад 750 дронів атакували Росію три доби поспіль

    11:45

    Foreign Policy: Що чекає Ілона Маска далі?

    11:38

    Спалах гепатиту А: кому варто уникнути вакцинації

    11:25

     Україну накриють похолодання та дощі з грозами

    11:08

    ТОП-10 найнезвичайніших танків часів Холодної війни. ФОТО, ВІДЕО

    11:00

    Мессі назвав свій улюблений гол у кар’єрі

    10:51

    На замітку українцям: який бізнес не варто відкривати у Польщі

    10:33

    Чому не сходить насіння: ТОП-3 критичні помилки, які знищують урожай

    10:25

     Низка працівників в Україні може втратити бронь від мобілізації

    10:11
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.