• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Зеленська вийшла у світ зі стильним аксесуаром: cкільки коштує сумка першої леді
    • Як уникнути проблем з податковою, якщо продаєте вживані речі: поради експертів
    • Виплату пенсій проводитимуть по-новому: кого переведуть з банківських карток на Укрпошту
    • На водіїв чекає “сюрприз”: штрафувати за швидкість почнуть по-новому
    • Штрафи й арешти: Майорка вирішила радикально боротись із туристами
    • Ким працювати у ЄС без вищої освіти: країни та вакансії
    • Що туристу треба зробити в орендованому житлі: ви навіть не здогадувалися
    • Вступ-2025: скільки балів треба, щоб потрапити на бюджет у Києві
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Знайшли ідеальний спосіб варіння яєць

    Знайшли ідеальний спосіб варіння яєць

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина07 Лютого 2025, 11:511 хвилина на читання Різні новини
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Вчені з Національної дослідницької ради Італії запропонували свій рецепт варених яєць. За їхніми словами, за 32 хвилини поетапного приготування жовток стане дуже м’яким, а білок досягне консистенції, схожої на яйця су-вид, пише «Ніж» .

    Правильне приготування яєць – особлива майстерність, так як білок і жовток тверднуть за різних температур. Щоб яйце не переварилося, шеф-кухарі вдаються до різних хитрощів. Наприклад, готують їх методом «су-вид»: яйця поміщають у пакет і близько години гріють на водяній бані. Як наслідок, жовток і білок мають схожу кремову структуру.

    Команда фізиків стверджує, що яйця су-вид недостатньо хороші через зміну текстури і зниження поживної цінності продукту. Щоб «винайти» альтернативний рецепт, вони використовували програму, що моделює обчислювальну гідродинаміку. Вчені збільшували час і температуру варіння, порівнюючи ступінь готовності жовтків та білків за різних методів приготування. Здається, дослідникам вдалося знайти ідеальний спосіб варіння яєць і назвали його «періодично приготуванням».

    Отже, яйця занурюють у киплячу воду дві хвилини, потім перекладають у миску ще дві хвилини. Події потрібно повторити 8 разів, а весь процес займе 32 хвилини. Готове яйце вийде щільним зовні та м’яким усередині.

    яйця

    Читайте також

    Коли День літнього сонцестояння: що не можна робити у цей день

    Найкращі сорти гарбуза для України: що варто посадити цього року

    Чому буряк не червоний і дерев’яний? причини провалу, про які мовчать досвідчені дачники

    Останні новини
    Сьогодні

    Зеленська вийшла у світ зі стильним аксесуаром: cкільки коштує сумка першої леді

    15:18

    Як уникнути проблем з податковою, якщо продаєте вживані речі: поради експертів

    15:13

    Виплату пенсій проводитимуть по-новому: кого переведуть з банківських карток на Укрпошту

    11:37

    На водіїв чекає “сюрприз”: штрафувати за швидкість почнуть по-новому

    11:33

    Штрафи й арешти: Майорка вирішила радикально боротись із туристами

    11:31

    Ким працювати у ЄС без вищої освіти: країни та вакансії

    11:30

    Що туристу треба зробити в орендованому житлі: ви навіть не здогадувалися

    11:28

    Вступ-2025: скільки балів треба, щоб потрапити на бюджет у Києві

    11:15

    Нацбанк виводить з обігу гривні: які купюри підлягають вилученню

    11:13

    Ціни на овочі та фрукти змінилися: що та скільки тепер коштує в Україні

    11:12
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.