Новини зоров'я

В Україні знову почнуть штрафувати за порушення карантину

Дотримання обмежень “жовтої” зони карантину через поширення коронавірусу будуть контролювати правоохоронні органи так само, як це було 2020 року. Зокрема, до порушників карантину застосовуватимуться штрафні санкції.

У разі потреби кількість правоохоронців, які контролюватимуть дотримання карантину, буде збільшена. Як передає Експерт, про це в ексклюзивному коментарі Обозреватель розповіли в департаменті комунікацій Міністерства внутрішніх справ України.

“Все буде так само, як і раніше. Вже є досвід 2020 року. Підрозділи МВС, як і минулого року, виконуватимуть контрольні функції згідно з рішенням уряду і каратимуть порушників відповідно до норм чинного законодавства”, – повідомили в МВС.

Там уточнили, що наразі кількість особового складу, призначена для здійснення контролю, залишається незмінною порівняно з 2020 роком. Проте, якщо виникне потреба у збільшенні, “будуть виділяти більше”.

Відповідаючи на запитання, чому нині відсутній контроль з боку правоохоронних органів за дотриманням маскового режиму в громадському транспорті та в громадських місцях, зокрема, у магазинах, у відомстві пояснили, що такий контроль не передбачений у “зеленій” зоні.

“Кожного не проконтролюєш, але за умов “жовтої” зони поліція більше звертатиме увагу на порушення і каратиме порушників”, – сказали в МВС, додавши, що розміри штрафів встановлені Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, Україна перейде в “жовту” зону адаптивного карантину з 23 вересня. Таке рішення було прийнято Держкомісією з питань ТЕБ і НС.

Так, в Україні почнуть діяти такі обмеження:

  • школи, дитсадки та вузи працюють за умови 80% вакцинованого персоналу принаймні однією дозою;
  • заборонені масові заходи за участю більше однієї людини на 4 кв. метри площі території або з наповненістю залів понад дві третини місць в кожному окремому залі;
  • не більше чотирьох осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метра;
  • кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менш як дві третини місць або 50% місць в кожному окремому залі;
  • спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть при обмеженні кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 кв. метрів площі.
Ольга Степанова

Recent Posts

Посилення мобілізації: як в Україні зміняться правила військового обліку з травня

Після набуття чинності закону про мобілізацію чоловіки добровільно можуть зареєструвати електронний кабінет. Зокрема, через нього…

22 секунди ago

Трамп зберігає перевагу над Байденом перед виборами в США 2024 — опитування CNN

Згідно з новим опитуванням CNN, на тлі судового процесу Дональд Трамп все ж переважає президента США Джо…

12 хв. ago

Характер написаний зірками: чому Кейт Міддлтон важко порозумітися зі своїм молодшим сином

Ім'я одного зі спадкоємців Кейт Міддлтон та принца Вільяма потрапляє в заголовки частіше, ніж згадують інших. І…

19 хв. ago

Думав, що це шахраї: чоловік ігнорував дзвінки про виграш понад 1 млн у лотерею

Чоловік виграв джекпот у лотереї в розмірі 1,02 мільйона фунтів стерлінгів, проте до останнього ігнорував повідомлення про…

23 хв. ago

В Україні пропонують починати шкільну освіту з 3-5 років

Україна якомога швидше має переходити на 12-річну систему середньої освіти. Однак шкільне навчання повинне починатися…

41 хв. ago

“Європейці не будуть помирати за Донбас”. Боррель не чекає швидкого закінчення війни в Україні

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель не очікує швидкого закінчення війни в Україні. Про це Боррель…

53 хв. ago