Учені виявили ряд корисних продуктів, які здатні покращити стан крові та загалом підтримувати здоров’я організму.Дослідники з’ясували, що деякі продукти мають властивості, що сприяють зменшенню ризику серцево-судинних захворювань, зміцненню імунітету та покращенню загального самопочуття, пишуть Економічні Новини.
Серед рекомендованих продуктів, які мають позитивний вплив на стан крові, вчені відзначили:
Червоний грейпфрут: цей фрукт багатий антиоксидантами, вітаміном C та фолієвою кислотою, які сприяють підтримці здоров’я кровоносних судин та зменшенню запалення.
Гречана крупа: містить велику кількість розчинних волокон, які допомагають знижувати рівень холестерину в крові, що сприяє здоров’ю серця.
Лосось: багатий Омега-3 жирними кислотами, які знижують ризик утворення згустків крові, покращують еластичність судин та сприяють нормалізації артеріального тиску.
Куркума: містить активний компонент куркумін, який має протизапальні властивості та сприяє покращенню мікроциркуляції крові.
Шпинат: багатий залізом, вітаміном С та фолієвою кислотою, сприяє формуванню червоних кров’яних клітин і підтримує нормальний рівень гемоглобіну.
Ці продукти можна легко включити до раціону харчування та користуватися їхніми корисними властивостями для збереження здоров’я крові.
В тренді:
- Неочікувані цифри: Євростат назвав середню тривалість життя у країнах ЄС
- Що зміниться для українських чоловіків із 18 травня: десять фактів про мобілізацію
- Нажились на війни: зникли мільйони, виділені на відновлення Бородянки
- Блокуватимуть рахунки і майно: ТЦК отримали право штрафувати за ухилення
- Новий кандидат у президенти США: Байдену та Трампу кинули виклик
- У Чехії пригрозили штрафами та депортацією військовозобов’язаним українцям
- Власники тварин опублікували моторошні знімки, на яких домашні кішки і собаки їх лякали (фото)
- Не будьте як Емілі: туристам розповіли, як не варто поводитися в Парижі