Новини світу

США відправляють до берегів Кореї підводний човен з ядерними зарядами

Президент США Джо Байден та президент Південної Кореї Юн Сок Йоль підписали у Вашингтоні нову ключову угоду між двома країнами, повідомляє CNN.

Воно передбачає регулярні візити американського підводного човна, оснащеного ядерними боєголовками, до берегів Корейського півострова — вперше з початку 1980-х років.

При цьому американські офіційні особи наголосили, що США не збираються розміщувати ядерну зброю на території Південної Кореї на постійній основі.

За підсумками візиту президента Південної Кореї до США було підписано «Вашингтонську декларацію»: список кроків щодо посилення американо-корейської співпраці в галузях навчання військовослужбовців, обміну інформацією та пересування засобів стратегічного стримування.

Також, за словами джерела CNN, передбачаються регулярні зустрічі “консультативної групи США – Південної Кореї з ядерного стримування”.

Окрім ядерного стримування КНДР, Джо Байден та Юн Сок Ёль обговорили війну, розв’язану Росією в Україні. Президент США подякував уряду Південної Кореї за гуманітарну допомогу Україні у розмірі $230 млн, але зауважив, що вітатиме розширення ролі Сеула у цьому конфлікті.

Ольга Степанова

Recent Posts

Зміни у мобілізації: названо ймовірну кількість чоловіків, яких призвуть до ЗСУ

В Україні 18 травня набуде чинності новий закон про мобілізацію, який ухвалила Верховна Рада та…

20 секунд ago

У Польщі українці почали масово подавати заяви на міжнародний захист

Українці у Польщі все активніше подають заяви на міжнародний захист. Зокрема, лише упродовж першого кварталу…

11 хв. ago

Не довіряє нікому? На фото Путіна з “інавгурації” помітили цікавий інтимний момент

Під час "інавгурації" російського диктатора Володимира Путіна було помічено одну дивну інтимну деталь. Вона викликала багато запитань.…

20 хв. ago

Афера на мільйон: як шахраї перепродали квартиру померлого киянина за 1,2 млн грн

У Києві шахрай продав квартиру померлого киянина вартістю понад 1,5 мільйона гривень. Про це повідомляє Національна поліція Києва.…

32 хв. ago

“Зовсім здурів”: патріарх Кирило побажав Путіну правити до кінця життя, в мережі сміються

Глава Російської православної церкви патріарх Кирило, якого ПАРЄ визнала співучасником воєнних злочинів, провів молебень після так званої…

40 хв. ago

Російський літак скинув бомбу на село в Краснодарському краї

Російський літак скинув бомбу на село в Краснодарському краї РФ. Як пише ASTRA з посиланням на інформовані джерела, "позаштатне сходження"…

52 хв. ago