Зміни у мобілізації: названо ймовірну кількість чоловіків, яких призвуть до ЗСУ

В Україні 18 травня набуде чинності новий закон про мобілізацію, який ухвалила Верховна Рада та підписав президент Володимир Зеленський. Стало відомо, яку кількість чоловіків можуть призвати до ЗСУ найближчим часом.

Колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов вважає, що захищати державу вирушать ще сотні тисяч чоловіків. За його словами, призивати можуть кожного десятого військовозобов’язаного українця віком до 60 років.

Вказано, що за оцінками аналітиків, мобілізаційний ресурс в Україні – близько 5 мільйонів людей.

Селезньов послався на слова колишнього головкому Валерія Залужного, який пропонував призвати до армії 500 тисяч чоловіків:

“Виходить, що мобілізований може бути кожен десятий для покращення ситуації на фронті. Враховуючи, що іншої цифри немає, слід орієнтуватися на такі”.

Владислав Селезньов наголосив, що зараз складно говорити про конкретну кількість потенційних захисників. Влада, як і в більшості інших країн, приховує інформацію про реальні цифри.

Однак багато джерел відзначають пожвавлення на окупованій частині Запорізької області. Росіяни розпочали там нову хвилю мобілізації.

Голова Запорізької ОВ Іван Федоров оцінив офіційні дані, отримані від рашистів. Вони свідчать про те, що призову підлягають понад 150 тисяч чоловіків.

“Ми розуміємо, що на тимчасово окупованих територіях не так багато мобілізаційного ресурсу залишилося, бо 50% нашого населення виїхало. Але також слід розуміти, що ворог завіз на територію Бердянська, Мелітополя, Енергодару величезну кількість людей, які також будуть черговим мобілізаційним ресурсом” , – пояснив колишній глава Мелітополя.

Нагадаємо, що у Верховній Раді погодили продовження терміну дії воєнного стану та мобілізації на 90 днів – до 11 серпня.

Ольга Степанова

Recent Posts

Дешеві, але руйнівні: російські КАБи знищують міста в Україні, – BBC

Росія дедалі частіше використовує плануючі бомби - дешеві, але дуже руйнівні боєприпаси - для просування свого наступу…

11 хв. ago

Після двох років перерви. Ракета Blue Origin знову виведе туристів в космос

Туристична ракета Blue Origin знову готова вивести пасажирів на край космосу. Це станеться вперше за…

20 хв. ago

Чоловіків до 25 років мобілізують на війну в травні: кого це стосується

В Україні зменшили призовний вік до 25 років. Проте існують випадки, коли молодших осіб можуть…

26 хв. ago

Прогноз погоди з 20 по 26 травня. В Україні починається літо

Цього тижня, з 20 по 26 травня, очікується прогрівання повітря у більшості областей країни. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують,…

30 хв. ago

“Хотів би приїхати до України”: Ф’юрі зворушливо звернувся до Усика після бою за “абсолюта”

Колишній чемпіон світу в надважкій вазі Тайсон Ф'юрі після завершення бою за звання абсолютного чемпіона світу зворушливо звернувся до свого…

31 хв. ago

Тинний шантажує і вимагає від влади негайно підняти українця тариф на світло аж до 4 грн/кВт-г

Рішення щодо перегляду тарифу на електроенергію для населення перезріло на 5-7 років. Про це заявив…

33 хв. ago