Новини світу

У Фінляндії з’явився калькулятор для підрахунку збитків від викинутої їжі

У Фінляндії створили безкоштовний калькулятор для підрахунку збитків від купленої з запасом і через це зіпсованої і викинутої їжі.

Проєкт Less food Waste покликаний привернути увагу до харчових відходів, передає Експерт з посиланням на lessfoodwaste.fi.

«При виробництві та споживанні продуктів харчування утворюються відходи, які впливають на навколишнє середовище та економіку, – зазначають розробники проєкту.

– Кожна людина у Фінляндії викидає у середньому 25 кілограмів продуктів харчування на рік, втрачаючи при цьому у середньому 125 євро». Гроші, витрачені фінськими домогосподарствами даремно на викидання продуктів харчування, складають близько 500 мільйонів євро на рік. На сайті калькулятора пропонуються рецепти з використанням залишків їжі для приготування різних страв: омлету, запіканки, соусу до пасти, піци. «Ми не можемо повністю усунути харчові відходи, але ми можемо зменшити їх як у виробництві продуктів харчування, так і в домашніх умовах, – зазначають творці калькулятора.

– Проєкт Less food Waste допоможе оцінити кількість харчових відходів, що утворюються у вашій родині, і надихнути на їх скорочення»

Ольга Степанова

Recent Posts

Маск несподівано прибув до Китаю: яка мета його поїздки

У неділю, 28 квітня, мільярдер Ілон Маск несподівано прибув до Китаю. У Пекіні він планує…

13 хв. ago

Джастін Бібер шокував кардинальними змінами у зовнішньому вигляді: “Хто цей чоловік?”

Відомий канадійський співак Джастін Бібер здивував кардинальними змінами у своєму зовнішньому вигляді. Так, артист з роками неабияк…

15 хв. ago

Оголошено триденну жалобу: у Бразилії померла найвища жінка світу (фото)

Одна з найвищих жінок у світі померла через пневмонію. Марія Фелічіана у віці понад двадцять років встановлювала…

28 хв. ago

У Раді підготували новий законопроєкт про демобілізацію

Народна депутатка від фракції "Голос" Інна Совсун підготувала альтернативний законопроєкт про демобілізацію. Документ з'явився на…

33 хв. ago

В Антарктиці діючий вулкан “плюється” золотом

Гора Еребус, що височіє серед льодової пустелі Антарктиди, робить чудеса. Вулкан славиться тим, що кидає в повітря…

39 хв. ago

Три варіанти служби для інвалідів: куди відправлять служити з проблемним здоров’ям

В Україні 4 травня скасують статус "обмежено придатний" для військовозобов'язаних. Чоловіки, залежно від стану здоров'я,…

53 хв. ago