Маск несподівано прибув до Китаю: яка мета його поїздки

У неділю, 28 квітня, мільярдер Ілон Маск несподівано прибув до Китаю. У Пекіні він планує зустрітись із високопосадовцями країни та обговорити деякі моменти стосовно власного бізнесу. Зокрема, Маск хоче узгодити впровадження технології повного автопілота у своїх автомобілях Tesla.

Про неочікуваний візит Маска до Пекіну повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела. Пишуть, що це ділова поїздка, під час якої Маск зустрінеться з високопоставленими чиновниками.

“Вони обговорять розгортання програмного забезпечення повного безпілотного водіння і дозвіл на передачу даних за кордон. Про це повідомила людина, обізнана в цьому питанні”, – пише Reuters. 

Журналісти видання нагадують, що від  2021 року Tesla зберігає всі дані, зібрані її китайським автопарком, у Шанхаї. Цього вимагають китайські регулятори

Маршрут Маска в неділю вдень включає зустріч з Рен Хунбіном, урядовцем, який очолює Китайську раду зі сприяння міжнародній торгівлі. Також Маск поспілкується з організаторами Пекінського автосалону, що проходить зараз в Пекіні.

Новини від Маска

Нагадаємо, зовсім нещодавно компанія Tesla повідомила, що з 12 квітня знизила ціни на підписку на повне самостійне водіння в США та Канаді. Офіційно компанія заявила, що це зробили з метою стимулювання впровадження технології автопілота. Тепер придбати підписку можна буде за 99 американських доларів у США та за 99 канадських доларів (майже 72 долари США) у Канаді.

Днями мільярдер заявив, що він хоче запровадити плату для нових користувачів мережі Х, яка йому належить. Для того, щоб щось публікувати, людям доведеться платити. Таким чином, інженер сподівається позбавитися великої кількості ботів. При цьому Маск каже, що в соцмережі X немає російської пропаганди. 

Нагадаємо, нещодавно  Маск заявив про “стурбованість” тим, що в України нібито відсутня стратегія виходу з війни і заявив, що там гинуть діти – не уточнюючи, що винна в цьому Росія.

Ольга Степанова

Recent Posts

Те, що ви побачите першим, багато розповість про ваш характер — візуальний тест

Пройдіть цей новий тест, щоби дізнатися дещо цікаве про себе. Те, що ви побачите першим, багато…

9 хв. ago

Європу повністю влаштовує перебування там українських біженців

Європу "цілком влаштовує" перебування українських біженців, і вона не буде висилати їх додому. Таку думку…

13 хв. ago

Штрафи від 850 до 5100 грн.: нардепи готують для батьків нове покарання

Виховання дітей - це складний та відповідальний процес, що передбачає не лише навчання моральних цінностей…

19 хв. ago

Україну накриють заморозки та сильні дощі: якою буде погода в перший день нового тижня

Погода в Україні 13 травня буде місцями дощовою та прохолодною. А в деяких містах можливі…

30 хв. ago

Тільки на 20 років молодша: у колишнього чоловіка Гвен Стефані роман із копією колишньої дружини

У фронтмена гурту Bush Гевіна Россдейла явно є дуже певний типаж: музикант розлучився з Гвен Стефані у…

37 хв. ago

Гірше нікуди: з’явився невтішний прогноз щодо нової потужної магнітної бурі

Екстремальна 9-бальна магнітна буря, що обрушилася на Землю 10 травня, затягується. Фахівці зробили новий прогноз. Так,…

37 хв. ago