Новини світу

Система ППО «Залізний купол» не змогла захистити Ізраїль від обстрілів: є влучання в житлові будинки

Вчора, 10 травня, у багатьох містах Ізраїлю звучали сигнали повітряної тривоги. Країна зазнала масованого ракетного обстрілу. Зі сторони сектора Газа летіло понад 400 ракет.Прес-служба Армії оборони Ізраїлю повідомила, що сигнали повітряної тривоги вдруге за середу пролунали у районі Тель-Авіва та його передмість. Крім того, в цей же час сигнали повітряної тривоги лунали в південних містах Ізраїлю, включаючи приморські Ашдод і Ашкелон, і в населених пунктах, які безпосередньо прилягають до сектору Газа, повідомили в армії. Також уперше з початку дня тривога була оголошена у Беер-Шеві – найбільшому місті в пустелі Негєв на півдні країни.

Ізраїльські військові вперше застосували у середу систему протиракетної оборони «Праща Давида» проти ракет, випущених палестинцями Ізраїлем з території сектору Газа. Про це повідомила армійська радіостанція Galei Tzahal.

За її інформацією, система була задіяна під час обстрілу Гуш-Дана – найбільшої агломерації Ізраїлю, ядром якої є Тель-Авів. Йдеться про перше застосування “Пращі Давида” для ліквідації ракетної загрози з південного напрямку, зазначає радіостанція.

Система “Проща Давида” призначена для перехоплення ракет від малої до середньої дальності. Поряд із нею небо над Ізраїлем захищають система ППО «Залізний купол», що перехоплює ракети малої дальності, та система ПРО «Хец», призначена для ураження балістичних ракет та ракет великої дальності.

Проте, навіть три потужні системи ППО та ПРО не змогли на сто відсотків захистити ізраїльтян від ракетної загрози. Декілька ракет потрапили в житлові будинки.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що близько 400 ракет було випущено Ізраїлем із сектора Газа після початку операції «Щит і стріла».

«Близько 400 ракет було випущено Ізраїлем, приблизно чверть з них впала на території сектору Газа, значна частина ракет впала на відкритій місцевості, частина ракет була збита, і, на жаль, було зафіксовано кілька попадань по домівках», – сказав Галлант.

Ізраїльські ЗМІ повідомляють, що в середу, 10 травня, Єгипет передав послання до Ізраїлю, в якому стверджується, що «Ісламський джихад» не зацікавлений в ескалації, і бойові дії можуть завершитися протягом кількох годин.

Організація підтвердила, що ведуться переговори щодо припинення вогню. Єгипет є основним посередником у переговорах між Ізраїлем та палестинцями, але в них також залучені Катар та представник ООН з Близького Сходу Тор Веннесланд.

У Міноборони Ізраїлю дали зрозуміти, що ведеться підготовка до продовження бойових дій, а міністр оборони Йоав Галант навіть попросив поширити особливе положення на зону до 80 км. від кордону з Газою.

Бойовики із сектору Газа випустили за середу 469 ракет ізраїльської території, армія Ізраїлю вразила 133 цілі руху «Ісламський джихад» у палестинському анклаві. Про це повідомляє радіостанція “Kan”.

За її даними, 153 ракети були перехоплені ізраїльською системою ППО.

Глава Міноборони Ізраїлю Йоав Галант обговорив у середу ракетний обстріл ізраїльських міст із сектору Газа з міністром оборони США Ллойдом Остіном, повідомила прес-служба оборонного відомства Ізраїлю.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) під час операції «Щит і стріла» повідомила про вбивство командира ракетних військ «Ісламського джихаду» у секторі Газа, Алі Галі, який брав значну участь у ракетному обстрілі Ізраїлю.

Ізраїльські військові обстріляли верхній поверх будівлі житлового комплексу в місті Хан-Юніс на півдні сектора Газа, внаслідок чого загинули 24 особи, у тому числі троє лідерів «Ісламського джихаду».

Ольга Степанова

Recent Posts

Важкий люкс віцеспікерки Кондратюк: босоніжки та сумочка потягнуть на три зарплати парламентарки

Віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк є однією з небагатьох українських парламентарів, яка під час широкомасштабної…

29 хв. ago

Вчені виявили ртуть в одній із найбільш споживаних у світі риб

Вчені виявили ртуть в одній із найбільш споживаних у світі риб. Видобуток та спалювання вугілля супроводжуються виділенням…

41 хв. ago

На Сумщині чоловік “під контролем поліції” двічі займався сексом за гроші

У Сумській області поліція викрила сутенерку, яка втягнула у заняття проституцією свою знайому. Для того,…

46 хв. ago

Спецслужби Польщі знайшли прослушку у приміщенні, де мало відбутись засідання уряду

Служба захисту держави у співпраці з Агентством внутрішньої безпеки виявили та демонтували пристрої, які могли використовуватися…

52 хв. ago

Безугла заявила, що за Авдіївкою досі відсутні фортифікації

Народна депутатка Мар'яна Безугла заявила, що на Авдіївському напрямку на третій рік повномасштабної війни досі…

57 хв. ago

Пішов на фронт після полону: загинув наймолодший захисник “Азовсталі” Назарій “Грінка”

На фронті загинув наймолодший захисник Маріуполя, воїн бригади "Азов" Назарій Гринцевич із позивним "Грінка". Про…

58 хв. ago