Безугла заявила, що за Авдіївкою досі відсутні фортифікації

Народна депутатка Мар’яна Безугла заявила, що на Авдіївському напрямку на третій рік повномасштабної війни досі відсутні фортифікаційні укріплення.

Про це нардепка написала у Facebook.

“У мене немає об’єктивних пояснень відсутності фортифікацій за Авдіївкою на третьому році повномасштабного вторгнення РФ і на одинадцятому – війни.

Безугла заявила, що найближчим часом буде на фронті і попросила бійців максимальної щирості спілкування.

На її думку, триває боротьба не тільки за країну з росіянами, а й “за сучасну армію з генеральськими фракціями і пострадянською спотвореною культурою”.

Безугла заявила, що фортифікації за Авдіївкою не побудував ні начальник Генштабу-головком ЗСУ (2014-2019) Віктор Муженко, ні його наступник Руслан Хомчак, ні попередній головком Валерій Залужний, ні теперішній Олександр Сирський.

“Генерала Ткачука, який на два десятиліття окупував один з ключових військових вузів країни, не звільнив ні Муженко, ні Хомчак, ні Залужний, ні Сирський”, – зазначила нардепка, маючи на увазі начальника Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерала Павла Ткачука.

“Ці приклади можна продовжити на сотні сторінок.Так, саме зараз менше пишу про те, що відбувається всередині ЗСУ, але жодна моя позиція не змінилася і розкажу дещо вже після поїздок. Не просто розкажу, я борюся в міру моїх можливостей щодня.

Тим більше розчаровує слабка позиція Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки щодо нагляду і контролю за сектором”, – підсумувала Безугла.

Нагадаємо, що на початку березня український журналіст Юрій Бутусов повідомив, що українських військових відвели з Авдіївки в “чисте поле”. У відповідь на заяву речника ОСУВ “Таврія”, що укріплення насправді є, Бутусов відповів:

:На жаль, на напрямку наступу ворога під Авдіївкою в Ласточкиному, Орлівці, Степовому, Бердичах, Семенівці жодних укріплень нема. Добре, що десь в інших місцях під Авдіївкою укріплення будуються”.

Названі Бутусовим села станом на зараз уже окуповані ворогом. Судячи з повідомлень щодо розшуку зниклих безвісти бійців, Сили оборони зазнали на цьому напрямку значних втрат.

Села, де за словами Бутусова не було жодних укріплень, станом на зараз уже окуповані ворогом. / Фото: Deepstatemap
Ольга Степанова

Recent Posts

Побачення наосліп та стрімкий роман: історія кохання Меган і Гаррі

Історія кохання Меган Маркл і принца Гаррі почалася практично з побачення наосліп, яке парі влаштувала…

3 хв. ago

Скільки готові заплатити українці, щоб не воювати, якби була така можливість

В Україні вже багато років йде повномасштабна війна, але, далеко не всі мають можливість та…

18 хв. ago

В Ірані гелікоптер з президентом Раісі потрапив в авіакатастрофу: перші подробиці

Вертоліт з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі здійснив жорстку посадку, повідомило в неділю іранське державне телебачення…

24 хв. ago

“Ліга Сміху” втрапила в скандал через жарти про ухилянтів в Тисі

Телевізійне комедійне шоу "Ліга Сміху" опинилося у центрі скандалу слідом за "Кварталом 95". Артисти команди "Фам…

26 хв. ago

Виїзд чоловіків призовного віку за кордон: чи перевірятимуть оновлення даних

У Державній прикордонній службі України запевняють, що не перевірятимуть оновлення військово-облікових даних у чоловіків призовного…

29 хв. ago

Не тільки співробітники ТЦК: хто тепер може вручати повістки – довгий список

Не забудьте, що з 18 травня всі військовозобов'язані повинні оновити свої дані. Деталі щодо того, що прописано…

1 годину ago