Новини

Яким буде літо в Україні: синоптики зробили прогноз

Літо-2023 в Україні очікується теплим та здебільшого сухим. Подекуди йтимуть незначні дощі, температури повітря сягатимуть на півдні країни +32 градусів за Цельсієм, та 29 градусів – на півночі.

У західних регіонах традиційно буде дещо прохолодніше та дощитиме частіше. Про це свідчить прогноз, опублікований на сайті Meteoprog.

Так, зокрема, у Києві червень видасться теплим, але не спекотним. Стовпчики термометрів підіматимуться щонайбільше до +27, мінімальні нічні температури становитимуть +14 градусів за Цельсієм. Дощових днів буде мало, опади незначні.

У липні українську столицю ще більше порадує сонце. Максимальні температури вдень +28, мінімум вночі – 16 градусів вище нуля. Опади ймовірні декілька днів на початку місяця та 20 липня. У серпні будуть хмарні дні, однак практично без опадів. Стовпчики термометрів піднімуться щонайбільше до +29, а вже під кінець місяця – показуватимуть +23+24 градуси за Цельсієм.

В Одесі у червні прогнозується декілька дощових днів. Максимальні денні температури повітря сягатимуть +28 градусів.

Вже у липні приморське місто прогріється до +31, кількість опадів зменшиться до мінімуму, натомість побільшає сонячних днів.

У серпні на півдні України буде спекотно, стовпчики термометрів підніматимуться аж до +32 градусів за Цельсієм, однак побільшає хмарних днів.

Червень у Львові видасться хмарним і дощовим. Сонячних днів буде зовсім небагато, а повітря прогріється щонайбільше до +24 градусів за Цельсієм. Мінімальні нічні температури становитимуть +12 градусів за Цельсієм.

У липні дощі не покинуть місто зовсім, але їх стане менше, а стовпчики термометрів піднуміуться до +26 градусів.

Серпень порадує місто теплом і здебільшого сухою погодою. Буде декілька хмарних днів, а вже під кінець місяця температури повітря знизяться з максимальних +28 до +22+23 градусів за Цельсієм.

Східний український Харків у червні прогріється до +27 градусів. Прогнозуються хмарні та дощові дні частину місяця. Найхолоднішими будуть ночі на початку місяця, коли стовпчики термометрів покажуть місячний мінімум – 13 градусів вище нуля.

А от липень у місті буде значно теплішим. Максимальна місячна температура повітря очікується на рівні +32 градуси за Цельсієм.

У серпні дощів практично не очікується, хоча і прогнозуються похмурі дні. Під кінець місяця стовпчики термометрів упадуть із максимальних місячних +30 градусі до +24.

Ольга Степанова

Recent Posts

Він повинен бути на святковому столі: простий і швидкий рецепт “Краківського” салату”

Цей смачний салатик ви приготуєте дуже швидко і не витратите багато зусиль. Приготувати його можна…

28 хв. ago

Три знаки зодіаку, на яких сьогодні чекають гарні новини

День – незважаючи на його вихідний статус – набагато більше підходить для активних дій, ніж…

30 хв. ago

Великдень: що сьогодні заборонено робити і які народні традиції

Вже сьогодні православні християни відзначають Великдень - одне з найбільших церковних свят. Цього дня освячують…

35 хв. ago

Росіяни просунулись на Донеччині та захопили село Котлярівка – DeepState

Армія РФ продовжує наступати на Донеччині. Слідом за Архангельським, вона окупувала село Котлярівка. Таким чином загарбники вийшли…

40 хв. ago

«Бог не в церкві, бог в окопі». Народна артистка розчулила подякою ЗСУ

Народна артистка України Тетяна Міхіна опублікувала проникливий допис про Великдень та вдячність Збройним силам України.  Акторка театру…

47 хв. ago

Вчені вигадали нове скло для смартфонів: у чому його унікальність

Інженери з компанії Corning, яка виробляє скло Gorilla Glass, іспанського Каталонського інституту досліджень (ICREA) та…

6 години ago