У Харкові зареєстрували світовий рекорд – місцеві майстри виготовили найважчий шоколадний батончик вагою 3 тони 59 кілограмів.
Про це повідомляє Експерт з посиланням на місцеве видання Новости Объектив.
За інформацією, це збільшена копія стандартного вафельного батончика із шоколадною начинкою з додаванням фундука та покритий темною кондитерською глазур’ю.
Над батончиком працювали 9 майстрів і декілька фахівців були задіяні в глазуруванні.
Для того, щоб виріб був занесений в книгу рекордів Гіннеса, він повинен відповідати трьом критеріям:
- вага не менше ніж одна тонна,
- не менше 80% має бути їстівним,
- після виготовлення має бути придатним до споживання.
Керівник національного реєстру рекордів Лана Вєтрова розповідає, що всі три критерії дотримані.
За її словами, це дає можливість у Харкові оголосити світовий рекорд в номінації «кулінарне мистецтво», а саме найважчий шоколадний батончик покритий кондитерською глазур’ю.
Відомо, що батончик складається із 1402 вафельних шарів.
У США також відзначилися: на заводі Mars Wrigley в техаському місті Вако приготували найбільший у світі батончик Snickers. Він важить понад 2,1 тонни і дорівнює 43 тисячам звичайних батончиків. На виготовлення рекордного батончика Snickers робітникам заводу у Вейко знадобився тиждень. Кожен працівник компанії Mars в США отримає від нього шматочок.