Авто

Через пожежу в Японії обсяг автомобільного виробництва в усьому світі скоротиться на 1,6 млн машин

Обсяг автомобільного виробництва в усьому світі скоротиться на 1,6 млн одиниць в 2021 році через пожежу на заводі японської компанії Renesas Electronics Corp.

Про це повідомляє газета Nikkei Asia з посиланням на дані холдингової компанії Nomura Holdings, інформує Експерт.

Компанія Renesas займається виробництвом електронних чіпів для автомобільної промисловості. У березні завод Renesas в місті Хітаті-Нака був зупинений через пожежу. При інциденті ніхто не постраждав, проте була порушена чистота приміщень, необхідна для виробництва електронних компонентів.

Експерти Nomura Holdings порахували, що припинення заводу Renesas призведе до того, що автовиробники по всьому світу будуть змушені скоротити виробництво на 1,6 млн одиниць в період з квітня по червень. Відзначається, що це становить близько 7% від загальних обсягів виробництва, запланованих на цей період.

Представники Toyota і Nissan підтвердили, що їм доведеться скоротити виробництво, якщо вони недоотримають чіпи від Renesas. Цей інцидент може погіршити брак мікросхем в автомобільній промисловості, що спостерігається з кінця 2020 року.

Нагадаємо, пожежа спалахнула 19 березня на заводі Renesas в місті Нака, Японія. Вона пошкодила 23 машини, використовувані у виробництві мікросхем. Намагаючись якомога швидше відновити виробництво, компанія визнає, що до нормального обсягу випуску вона зможе повернутися не раніше ніж через 100-120 днів. Складські запаси вичерпаються набагато раніше, тому замовникам слід готуватися до дефіциту.

Ольга Степанова

Recent Posts

Принц Вільям розкрив улюблений жарт принцеси Шарлотти

Принц Вільям розкрив улюблений жарт своєї доньки принцеси Шарлотти. Про це пише People. Майбутній король Великої Британії напередодні…

22 хв. ago

Китай накрив потужний торнадо і град з кулак: є загиблі та поранені, багато руйнувань

Китайське густонаселене місто Гуанчжоу накрило потужне торнадо. Внаслідок стихійного лиха є загиблі та постраждалі, а…

26 хв. ago

Що не потрібно їсти, аби не нашкодити суглобам

Зрозуміло, коли особливості харчування можуть завдати шкоди печінці, яка безпосередньо задіяна у процесі травлення. Але який…

37 хв. ago

“Податок на Forbes“: доларових мільярдерів хочуть змусити віддати 2% від їхніх статків

Найбагатші люди планети повинні поділитися хоча б малою часткою своїх доходів. Тому вже незабаром можуть…

46 хв. ago

“Світ у вогні”: сукня українки підкорила суддів “Miss Eco International 2024”

"Міс Всесвіт Україна 2023" Ангеліна Усанова представила Україну на конкурсі краси "Miss Eco International 2024", який…

50 хв. ago

Чому в Індії не користуються туалетним папером: ніколи не здогадаєтеся

В Індії не користуються туалетним папером після відвідування туалету через традиції, релігійні переконання та гігієнічні…

1 годину ago