Економіка

У Єврораді повідомили про заходи боротьби із стрімким подорожчанням енергоресурсів

Єврорада озвучила кроки у зв’язку зі стрімким подорожчанням енергоресурсів.

Лідери ЄС озвучили список кроків, до яких пропонують вдатися у зв’язку зі значним зростанням цін на енергоресурси, яке відчули у всіх країнах. Як повідомляє “Європейська правда“, про це йдеться у заяві Євроради за підсумками саміту лідерів 21 жовтня, інформує Експерт.

Вони відзначають, що вже запропонований Єврокомісією пакет заходів у відповідь на зростання цін містить пропозиції, що мають виявитись корисними і в найближчій, і довгостроковій перспективі. Єврорада закликає Єврокомісію дослідити функціонування ринків газу, електроенергії і “торгівлі викидами” із залученням регулятора ESMA, після чого можна буде оцінити, чи потрібні додаткові регуляторні дії у зв’язку з поведінкою деяких учасників ринків.

Країн-членів та Єврокомісію просять негайно скористатися вже запропонованим пакетом заходів для швидкого полегшення становища найбільш вразливих споживачів і підтримки європейських компаній. Єврорада закликає Єврокомісію і Раду ЄС швидко розглянути середньо- і довгострокові заходи, що сприятимуть наявності енергоресурсів за доступною ціною для домогосподарств і компаній, підвищенню стійкості енергосистеми ЄС та внутрішнього енергоринку, забезпечать безпеку постачань та підтримають перехід до “кліматичної нейтральності”, для чого можливо залучати кошти Європейського інвестиційного банку. “Європейська рада стежитиме за ситуацією і повернеться до цього питання у грудні”, – зазначають у заяві.

Ольга Степанова

Recent Posts

Скільки чашок кави можна випивати в день

Кава є популярним напоєм, який багато людей люблять насолоджуватися щодня.

1 хв. ago

Черги біля ТЦК збільшилися: що приховують ті, хто штурмує військкомати

Спікер Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін повідомив, що черги біля ТЦК збільшились,…

10 хв. ago

НМТ-2024: коли почнеться тестування і чи можна ще потрапити на додаткову сесію

У травні українські випускники складатимуть Національний мультипредметний тест (НМТ). Попередньо заплановано, що тестування проходитиме у 21 області…

15 хв. ago

Колумбія розірвала дипломатичні відносини з Ізраїлем: що сталось

Президент Колумбії Густаво Петро в середу, 1 травня, оголосив про розрив урядом країни дипломатичних відносин з Ізраїлем…

16 хв. ago

У США поліція застрелила учня, який прийшов до школи зі зброєю

У США поліція штату Вісконсін 1 травня застрелила учня, який прийшов до місцевої середньої школи зі зброєю.…

18 хв. ago

Водіям на замітку: які оберти найбільше шкодять двигуну авто

Під час керування автомобілем важливо зберігати рівновагу між швидкістю та навантаженням на двигун. Надто великі…

26 хв. ago