НМТ-2024: коли почнеться тестування і чи можна ще потрапити на додаткову сесію

У травні українські випускники складатимуть Національний мультипредметний тест (НМТ). Попередньо заплановано, що тестування проходитиме у 21 області України та в Києві. Також його можна буде скласти за кордоном.

НМТ охоплюватиме 4 предмети, обʼєднані у 2 блоки по 120 хвилин. Реєстрація на основну сесію тестування вже завершилось, однак ще можна подати заявку на участь у додатковій сесії. Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Згідно з рішенням Міносвіти, основна сесія НМТ пройде з 14 травня по 25 червня, а додаткова з 11 по 19 липня. Реєстрація на на основну сесію завершилась 11 квітня, строк для реєстрації на додаткову сесію НМТ встановлено з 10 до 15 травня.

Календар НМТ 2024

Також відомо, що НМТ проходитиме у комп’ютерних класах закладів освіти. На майбутніх абітурієнтів чекає чотиригодинний тест. Він складатиметься з двох блоків по 2 години, а між ними перерва у 20 хвилин.

У першому блоці міститимуться завдання з української мови та математики. У другий – завдання з історії України та предмета за вибором: українська література, іноземні мови (англійська, німецька, французька, іспанська), біологія, географія, хімія, фізика.

Результати тестування будуть переведені в шкалу від 100 до 200 балів – цей показник необхідно знати для подальшого вступу у навчальний заклад. Учасники тестування отримають в своїх персональних кабінетах інформацію про результати НМТ з основної сесії до 2 липня, додаткової – до 26 липня.

Попередньо заплановано, що НМТ проходитиме у 21 області України та м. Києві. УЦОЯО зазначає, що наразі неможливо провести тестування в АР Крим, Севастополі, Донецькій, Луганській і Херсонській областях. Учасники, які не зможуть дістатися до місць проведення основної сесії НМТ, зможуть подати заявки для участі в додатковій або спеціальній сесіях тестування. Тимчасові екзаменаційні центри за кордоном буде створено в 57 містах 32 країн, серед яких: Австрія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Велика Британія тощо.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

18 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

18 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

19 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

19 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

19 години ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

19 години ago