Categories: Економіка

США можуть ввести заборону на постачання російського збагаченого урану

Американська влада розглядає можливість заборони на постачання російського збагаченого урану, повідомляє haggin.az з посиланням на Bloomberg .

Питання вивчають у Раді національної безпеки, Міненерго та інших органах адміністрації президента Джо Байдена. У грудні 2023 року ініціативу заборони імпорту схвалила Палата представників Конгресу, і це законодавство розглядається як можливий варіант дій.

У документі йшлося про заборону імпорту низькозбагаченого урану, виробленого у Росії чи однією з зареєстрованих у Росії підприємств, до 2040 року.

Рішення з цього приводу не прийнято, крім того, виконавча влада вважає за краще, щоб його ухвалив Конгрес, оскільки скасувати ухвалений ним закон складніше, ніж урядове розпорядження, розповіли джерела агентства.

Bloomberg зазначає з посиланням на дані Міненерго, що Росія є постачальником № 1 урану для США — йдеться майже про чверть палива, яке використовується в країні. За нього Москва отримує близько $1 млрд. на рік.

Агентство Reuters у грудні 2023 року наводило дані, згідно з якими Росія була на третьому місці з постачання в 2022 році (12%), 27% було отримано з Канади, 25% – з Казахстану. Самі США поставили 5% урану на свої атомні електростанції. жалісну загарбницьку війну Росії проти України».

Ольга Степанова

Recent Posts

Спортсмен уклав контракт зі своєю дівчиною про обов’язковий інтим при кожній зустрічі

Модель Джессіка Гойкочеа, яка з 2021 року зустрічається з колишньою зіркою футбольного клубу "Барселона" Марком…

3 години ago

Тайсона Ф’юрі захейтили у Великій Британії після поразки Усику

Британський боксер Тайсон Ф'юрі програв бій Олександру Усику за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій…

3 години ago

Посилення мобілізації: на сайтах пошуку роботи з’явились вакансії з бронюванням

У сервісі пошуку роботи Work.ua зʼявився окремий розділ, а також фільтр з вакансіями, у яких…

4 години ago

Штраф за непоновлення даних у ТЦК: скільки доведеться сплатити українцю

18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію, в результаті чого всі військовозобовʼязані громадяни повинні оновити…

4 години ago

У Житомирі дві дівчинки вкоротили собі віку, зістрибнувши з багатоповерхівки

У вівторок, 21 травня, у Житомирі двоє дівчаток-підлітків зістрибнули з багатоповерхівки й загинули. Поліція вивчає обставини…

4 години ago

Відключення світла триватимуть місяцями: в “Укренерго” повідомили погані новини

В "Укренерго" попередили, що відключення світла у населення буде тривати й надалі через значний дефіцит електроенергії, який…

4 години ago