Новини суспільства

Європу накриває стрімка інфляція

Європу накриває стрімка інфляція через вторгнення РФ в Україну. Едоардо Ронцоні перевіряє будівельний майданчик поблизу Мілана, який він закрив у березні, оскільки витрати на матеріали різко зросли. Про це інформує Експерт з посиланням на Associated Press.

Він не може завершити напівзбудовану кільцеву розв’язку на перехресті, тому що асфальт, чавунні труби та бетон занадто дорогі. Ціни підвищилися через вторгнення Росії в Україні. Ронзоні очікує, що найгірше попереду і каже, що «боїться, що не зможемо працювати цього року»

«Я була позитивною людиною, але поки що не бачу світла в кінці тунелю», — сказала мати трьох дітей Єва Фуксова, яка живе в містечку Тоусков на заході Чехії. «Мені треба затягнути пояс. Я купую фрукти та овочі, щоб у моїх дітей було все, але я до них не торкаюся», – зазначила вона.

Війна прискорила інфляцію в Європі та світі. Ціни на енергоносії, матеріали та продовольство зростали такими темпами, які не спостерігалися протягом десятиліть. Зростання цін на нафту та газ є ключовим чинником інфляції в Європі, яка в значній мірі залежить від російської енергії.

Очікується, що цього року інфляція досягне майже 7% у 27 країнах ЄС і буде сприятиме уповільненню прогнозів зростання.

Сильна інфляція спостерігається в країнах Центральної та Східної Європи, що знаходяться поблизу України. У квітні ціни у Чехії зросли на 14,2%, у Польщі – на 12,3%, у Греції – на 10,8%.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Японії будуть вирощувати нові зуби у людей замість тих, що випали

В Японії вчені винайшли ліки для для людей, у яких немає зубів з різних причин, включно з…

2 хв. ago

ТОП-3 найменш надійних автомобілів Toyota

Компанія Toyota славиться своїми надійними автомобілями. Її машини користуються величезною популярністю у багатьох країнах світу.…

10 хв. ago

Італія відкрила візу для цифрових кочівників: деталі нового формату документів

В Італії та Туреччині запрацювали візи цифрового кочівника. Право на оформлення візи цифрового кочівника в…

16 хв. ago

Мобілізація та військовий облік: рішення закриють для очей українців

Практика судів щодо мобілізації та виконання військового обов'язку може стати закритою для громадськості. Ухвалення законопроекту №7033-д,…

22 хв. ago

“Імунітет” від мобілізації: деякі чоловіки офіційно отримали броню – хто саме

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підписав постанову №492, яка розширює терміни бронювання від мобілізації для певних категорій працівників…

27 хв. ago

Ретроградний Плутон: яким знакам Зодіаку пощастить у травні та чого побоюватися

Ретроградний Плутон почав рух 2 травня у Водолії, а потім перейде в сузір'я Козерога, і всім…

33 хв. ago