“Імунітет” від мобілізації: деякі чоловіки офіційно отримали броню – хто саме

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підписав постанову №492, яка розширює терміни бронювання від мобілізації для певних категорій працівників залізничної галузі. Це рішення було опубліковане на Урядовому порталі, повідомляє Стіна.

Відповідно до цієї постанови терміни відстрочок від призову на військову службу для працівників державних залізничних компаній, які ще не закінчилися на момент прийняття постанови, автоматично продовжуються на один місяць. «Укрзалізниця», яка є найбільшим роботодавцем в Україні, на початок повномасштабної війни налічувала понад 250 тисяч співробітників.

Крім того, в Україні внесено зміни до правил бронювання для державних чиновників. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україні діє загальна мобілізація і новий закон про мобілізацію уточнив правила бронювання та відстрочки від призову.

Також з 4 травня набули чинності деякі зміни у мобілізаційній політиці. Зокрема, згідно із законом 3621-IX, скасовується статус «обмежено придатних», і особам, яким його було встановлено раніше, необхідно пройти повторний медичний огляд протягом дев’яти місяців.

Паралельно з цим готуються зміни до наказу № 402 Міністерства оборони про військово-лікарські комісії. За словами директора департаменту охорони здоров’я Міноборони Оксани Сухорукової, будуть встановлені критерії визначення придатності до військової служби. Планується запровадження п’яти категорій придатності, включаючи повністю придатних і придатних для виконання специфічних завдань.

Оновлені критерії включають кілька тисяч діагнозів, і військовозобов’язані будуть поділені на придатні та непридатні залежно від їх стану здоров’я.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Німеччині пропонують збивати російські ракети з території країн НАТО

Депутати Бундестагу Німеччини з партії канцлера Олафа Шольца вважали за можливе захистити небо України з…

14 хв. ago

Антикорупціонера Шабуніна звинуватили у привласненні авто для фронту

Відомий антикорупціонер Віталій Шабунін, якого звинувачують в ухиленні від військової служби, використовує в особистих цілях…

2 години ago

Антитрендове взуття, яке стилісти не радять носити влітку 2024 року: фото

Мода дуже швидкоплинна, тому вчорашні тренди сьогодні можуть стати антитрендами. І мова не лише про…

3 години ago

Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з…

4 години ago

Пролетіла над джунглями та полоскотала нерви на скляній підлозі: колишня Кличка показала відпочинок на Самуї

Колишня дружина київського міського голови, Наталія Єгорова, показала світлини зі свого відпочинку на острові Самуї.…

4 години ago

Вєрка Сердючка розлютила українців: що трапилося (відео)

Українського співака Андрія Данилка, який виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки, розкритикували українці.  Виявилося,…

4 години ago