Новини

Японія розгортає комплекси Patriot на острові Міяко

Китайські військові експерти вважають, що Японія хоче не захиститися від балістичних ракет Північної Кореї, а втрутитися в “тайванське питання”, оскільки острів знаходиться поблизу Тайбею.Японія 8 травня оголосила про розміщення ракет Patriot на острові Міякодзіма, який є стратегічно важливим вузлом у ланцюзі островів біля Тайваню. У зв’язку із цим у Китаї заявили, що цей крок є ще однією спробою Японії втрутитися у тайванське питання, повідомляє видання Global Times.

Головний секретар кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно заявив на прес-конференції, що Сили повітряної самооборони Японії розгорнули керовані ракети класу “земля-повітря” PAC-3 систем Patriot на своїй базі на острові Міякодзіма. Крім того, ці ж комплекси розгорнуті Сухопутними силами Японії на островах Ісігакі та Йонагуні. І хоча Мацуно сказав, що ракети Patriot націлені на потенційні запуски балістичних ракет великої дальності з Північної Кореї, журналісти з Тайваню швидко відзначили, що ці ракети розташовані ближче до острова, ніж до Північної Кореї.

“Розміщення Японією ракет Patriot на південно-західних островах, очевидно, не має жодного відношення до Корейського півострова, що знаходиться далеко”, — сказав в інтерв’ю Global Times китайський військовий експерт Вей Дунсу.

За його словами, справжня мета Токіо озброїти острови протиповітряними та протикорабельними ракетами та підготуватися до військового втручання у тайванське питання.

“Це дуже провокаційний крок, спрямований проти Китаю”, — зазначив експерт.

Оглядачі зазначили, що цей крок зроблений був після того, як Японія нещодавно висловила підтримку Манілі, оскільки Філіппіни можуть розпочати спільне патрулювання в Південно-Китайському морі зі США та Австралією у третьому кварталі 2023 року. У зв’язку з цим китайські аналітики наголосили, що Японія має задуматися про свою історію агресії, не йти шляхом мілітаризму знову і “не прив’язуватися до колісниці США” у протистоянні з Китаєм.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стилісти показали стрижки, які будуть у тренді влітку 2024 року

Жінкам доводиться стежити за модними тенденціями не лише в одязі, взутті та аксесуарах, а й…

5 хв. ago

Суд зобов’язав Брітні Спірс виплатити батькові 2 мільйони доларів

Брітні Спірс і її батько Джеймі Спірс остаточно врегулювали суперечку щодо судових витрат Джеймі та…

12 хв. ago

Працював і працюватиме далі: Шмигалю подобається телемарафон, де порушують права людей

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль відреагував на те, що Держдеп США вніс український національний телемарафон новин у звіт…

34 хв. ago

Відступити не можна захищати: Forbes про ситуацію в Очеретиному

На захід від Авдіївки російські війська продовжують тиск в районі Очеретиного. Їхній контроль поступово розширюється…

42 хв. ago

“Сірий” паспорт для українців: що це за документ і які він має переваги та недоліки

Українців, після заяви МЗС про обмеження надання консульських послуг для чоловіків віком від 18 до 60 років,…

53 хв. ago

Модні тренди на весну 2024: якими речами варто доповнити гардероб

З настанням весни усім модницям хочеться оновити гардероб та додати до свого стилю більше яскравих…

1 годину ago