Новини

За вкрадене збіжжя з держпідприємства можна сформувати танковий батальйон

На Чернігівщині державне підприємство «Іванівка» Національної Академії Агарних наук України не посіяло близько однієї тисячі гектарів площ.

Не через війну, а через минулорічний скандал з рейдерством і викраденням врожаю соняшника, що потягнуло за собою відсутність обігових коштів.

Сума викраденого немала – понад 150 мільйонів гривень, за які можна було б закупити, наприклад, 40 танків для ЗСУ. Натомість, як пише видання Vlasti.net, ці гроші осіли в кишенях одіозного нардепа Анатолія Гунька та його спільників по силовій гілці.

Як повідомляє видання FromUa,  на Чернігівщині державне підприємство «Дослідне господарство «Іванівка» Національної Академії Аграрних наук через минулорічне рейдерство не змогло засіяти близько однієї тисячі гектарів площ. Це – третина від усіх посівних площ, яка наразі заростає бур’янами, хоча тут не було бойових дій і сіяти могли. Ті державні землі, які все ж вдалося посіяти, як стверджують місцеві, обробив і засіяв «якийсь депутат».

Швидше за все мова йде про народного депутата Анатолія Гунька, який ще до війни засвітився у рейдерському скандалі і якому закидали покривання викрадення врожаю соняшника на суму в понад 150 мільйонів гривень, стверджують журналісти.

Наразі Лариса Хотинченко обриває різні державні «гарячі лінії», аби розповісти про ситуацію, що склалася у її рідному селі. Каже, що хоче достукатися до Президента України, а нині принаймні її заяву подали до Кабінету Міністрів України.

Джерело

Ольга Степанова

Recent Posts

Вчені вигадали нове скло для смартфонів: у чому його унікальність

Інженери з компанії Corning, яка виробляє скло Gorilla Glass, іспанського Каталонського інституту досліджень (ICREA) та…

49 хв. ago

Дилетантам дійсно щастить: найдорожчі в історії скарби, що були знайдені звичайними людьми

Найцінніші скарби в історії часом знаходять не лише досвідчені скарбошукачі, а й звичайні люди, які…

58 хв. ago

Встигнути до 18 травня: у Києві зловили ціле угруповання медиків, які продавали довідки про непридатність

У столиці правоохоронці викрили злочинне угруповання, до складу якого входили 10 осіб з-поміж медпрацівників. Як…

1 годину ago

У Німеччині побили кандидата в Європарламент від партії Шольца

У Дрездені серйозно побили кандидата до Європейського парламенту від Соціал-демократичної партії Німеччини, вихідцем якої є…

1 годину ago

Мобілізація в Україні: як тепер ВЛК визначатиме придатність до служби

В Україні офіційно скасували статус "обмежено придатний". Тепер кожен військовозобов’язаний може бути визнаний лише "придатним" або…

1 годину ago

Франція не готова до такої війни, як в Україні, – французький генерал

Заяви президента Франції Еммануеля Макрона про готовність відправити війська в Україну, є порожніми балачками. Французька армія…

1 годину ago