Франція не готова до такої війни, як в Україні, – французький генерал

Заяви президента Франції Еммануеля Макрона про готовність відправити війська в Україну, є порожніми балачками. Французька армія не здатна потягнути таку війну, яку ведуть зараз ЗСУ. Про це в інтерв’ю виданню Boulevard Voltaire заявив відставний французький генерал Крістоф Гомар, який наразі представляє опозиційну правоконсервативну партію “Республіканці”.

“[У Макрона] слів багато, але за ними мало дій. Фактично в такому випадку ми можемо прочитати три повідомлення. Повідомлення для французів: “Будьте обережні, ми можемо туди поїхати”. Меседж іншим європейським країнам: “Мабуть, треба переозброїтися”. Але все одно Франція не почала цього робити, тому давайте зберігати спокій. І третє повідомлення, власне, адресоване росіянам: “Будьте обережні, як далеко ви заходите, тому що врешті-решт ми будемо готові вас зупинити або спробувати це зробити”, – каже генерал.

За словами Гомара, наразі не помітно жодних практичних кроків з боку Макрона, спрямованих на те, аби підготувати французьку армію до гіпотетичної можливості зайти в Україну. Генерал зауважив, що зараз у Франції продовжує діяти стара оборонна стратегія, відповідно до якої кількість танків і винищувачів Rafale на озброєнні і далі буде скорочуватися, а флот не буде істотно посилюватися. Крім того, Франція не має достатніх запасів зброї на випадок участі у високоінтенсивний війні.

“Сьогодні Франція виготовляє ледь 3 тисячі снарядів на місяць, а українці споживають не менше 3 тисяч на день. (…) Франція не має засобів для ведення війни високої інтенсивності. (…) Я просто нагадаю, що сьогодні ми маємо 220 бойових танків, а в 1991 році … у нас було від 1200 до 1300 танків”, – зауважив генерал.

Макрон погрожує введенням військ в Україну

Нагадаємо, 2 травня Еммануель Макрон заявив в інтерв’ю журналістам, що Франція подумає над введенням сухопутних військ в Україну, якщо російська армія досягне значних успіхів на полі бою.

Однак далеко не всі в НАТО у захваті від риторики французького президента. Наприклад, міністр оборони Італії вважає, що заяви Макрона про західні війська в Україні нагнітають напругу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ваш образ буде неперевершеним: як стилізувати джинсову спідницю влітку

За кілька тижнів починається літній сезон, а це означає, що пора задуматися про гардероб на…

1 хв. ago

29-річна жінка закінчить своє життя евтаназією у травні: як вона проведе останні хвилини

Жінка, яка ухвалила рішення закінчити своє життя, оскільки більше не може "впоратися" зі своєю психічною хворобою, пояснила,…

20 хв. ago

Магнітні бурі: прогноз на вихідні, 18-19 травня

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 18-19 травня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та…

29 хв. ago

Мобілізація по-новому: як працюватимуть в Києві ЦНАПи та які документи треба нести з собою

З 18 травня всі ЦНАПи Києва розпочнуть приймати відвідувачів для оновлення облікових даних військовозобов’язаних. Про готовність центрів…

31 хв. ago

З оголеними плечима: рідкісний портрет Кейт Міддлтон з’явився на виставці

У головній резиденції британських монархів у Лондоні 17 травня 2024 року відкрилася виставка «Королівські портрети:…

36 хв. ago

Суд РФ заарештував активи німецького банку Deutsche Bank.

Під загрозою опинились також банки Unicredit та Commerzbank Арбітражний суд Санкт-Петербурга наклав арешт на російські…

37 хв. ago