Новини

Українці здобули Пулітцерівську премію за репортажі про вторгнення РФ в Україну

Українські репортери Євген Малолєтка, Мстислав Чернов, Василина Степаненко, а також Станіслав Козлюк змогли здобути найпрестижнішу в США нагороду в галузі журналістики.У Сполучених Штатах відбулося вручення Пулітцерівської премії. Команди видань Associated Press та видання The New York Times, учасниками яких були українці, здобули нагороди. Про це йдеться на акаунті премії у Twitter.

Зокрема, український фотокореспондент, який працював у складі команди Associated Press, отримали нагороду в номінації “Новинна фотографія”.

“За унікальні та термінові кадри перших тижнів російського вторгнення в Україну, в тому числі спустошення Маріуполя після відходу інших організацій новин, жертв обстрілів громадянської інфраструктури та стійкості українського народу”, — йдеться на сайті премії.

Українські поліцейські та співробітники МНС евакуювали 32-річну вагітну Ірину Калініну з пологового будинку, який постраждав внаслідок авіаудару РФ у МаріуполіФото: Євген МалолєткаКрім того, фотокореспондент Малолєтка, відеожурналіст Мстислав Чернов та відеопродюсер Василиса Степаненко з Associated Press також отримали нагороду “За служіння суспільству”.

“Сміливі репортажі з обложеного Маріуполя, які стали свідками різанини мирних жителів під час вторгнення Росії в Україну”, — сказано в повідомленні.

Також український фотокореспондент Станіслав Козлюк, котрий працював у команді видання The New York Times, отримав нагороду у номінації “Міжнародний репортаж”.

“За безкомпромісне висвітлення вторгнення Росії в Україну, включаючи восьмимісячне розслідування загибелі українців у місті Буча та російського підрозділу, відповідального за ці вбивства”, — йдеться на сайті премії.

Глава українського Інституту масової інформації Оксана Романюк привітала українських журналістів.

Що таке Пулітцерівська премія

Це одна з найпрестижніших премій у США в галузі літератури, журналістики, музики та театру. Була заснована у 1903 році після смерті газетного магната та журналіста Джозефа Пулітцера. З 1917 року премія вручається щорічно першого понеділка травня піклувальниками Колумбійського університету в Нью-Йорку. Розмір премії на цей час – 15 тисяч доларів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стівен Кінг закликав до бійки між Зеленським та Путіним: щоб містер Z надрав йому дупу

Відомий американський письменник, майстер жахів Стівен Кінг, який постійно підтримує Україну, зробив нову заяву. Він закликав…

2 години ago

ТЦК, сіськадовська та інші. 5 найгучніших “воєнних” скандалів із “Кварталом 95”

Жіночий квартал (Проект "Кварталу 95") вкотре потрапив у скандал. Цього разу суспільство обурив номер про колишнього…

2 години ago

Звинуватила у смерті Путіна: у Кропивницькому жінка випала з оглядового колеса

У Кропивницькому випала з оглядового колеса та розбилася жінка. Про це 7 травня з посиланням…

2 години ago

На Закарпатті до ТЦК доставили професійного футболіста

Вранці у вівторок, 7 травня, на вокзалі міста Хуст працівники місцевого ТЦК зупинили та доставили…

2 години ago

Грошей буде багато: у Міноборони озвучили нові доплати військовим

Українські військові можуть отримати шість видів додаткової винагороди за участь в обороні від російських окупантів. Про це…

2 години ago

Потрібно допомагати: українські жінки вигадали спосіб, як сховати своїх чоловіків від мобілізації

З 18 травня 2024 року набуде чинності новий закон, спрямований на посилення мобілізації, який внесе зміни…

3 години ago