Новини

Брюссель може запровадити санкції проти компаній Китаю, які спонсорують РФ

Це буде вперше з початку повномасштабної війни в Україні, що може призвести до погіршення відносин між Брюсселем та Пекіном.Як повідомляє Financial Times, Європейський союз запропонував запровадити санкції проти китайських компаній, які звинувачуються у підтримці російської військової машини.

Новий пакет санкцій включає сім китайських компаній, продаж обладнання яких може використовуватися в зброї. Деякі з цих компаній потрапили під санкції США. Однак, рішення ЄС запровадження санкцій може дратувати Пекін, який прагне зберегти свій вплив на міжнародній арені та не допустити Брюсселя на бік Вашингтона.

“Учитывая ключевую вспомогательную роль электронных компонентов для использования военно-промышленного комплекса России в обеспечении агрессивной войны против Украины, уместно также включить некоторые другие субъекты в третьих странах, занимающихся обходом торговых ограничений, а также определенные российские организации, занимающиеся разработкой , производством и поставкой электронных компонентов для оборонно-промышленного комплекса РФ”, – говорится в предложении санкций от Европейской комиссии.

Раніше Брюссель уникав націлення на Китай, стверджуючи, що поки що немає доказів безпосереднього постачання озброєння Росії. Проте ситуація змінилася, і Брюссель запропонував запровадити санкції проти цих компаній. Список санкцій потребує схвалення всіх 27 держав-членів ЄС.

Серед компаній, включених до списку санкцій, дві компанії з материкового Китаю: 3HC Semiconductors та King-Pai Technology. Обидві компанії вже потрапили до санкцій США. Ще дві компанії з Гонконгу, Sinno Electronics і Sigma Technology також включені до списку ЄС і вже перебувають у списку міністерства фінансів США. Компанію 3HC звинуватили у спробі ухилитися від експортного контролю та придбання товарів американського походження для підтримки військової та оборонно-промислової бази Росії. King-Pai постачає в Росію мікроелектроніку, яка має оборонне застосування, включаючи системи наведення крилатих ракет.

Крім того, Брюссель запропонував запровадити санкції проти іранських компаній, які займаються виробництвом та постачанням безпілотників до Росії.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Ірані почали молитися за здоров’я президента, гелікоптер якого зазнав аварії

В Ірані почали молитися за здоров’я президента Ебрагіма Раїсі. Як повідомляє агентство Tabnak, молитви проводяться у мазарі…

4 хв. ago

Росія відкриває новий фронт у війні в Україні, – USA Today

Новий російський наступ забрав кілометри територій поблизу Харкова, але надання нової зброї США та нездатність Росії…

16 хв. ago

Названо недорогі, але надійні авто: ви будете задоволені вибором

При виборі автомобіля багато людей прагнуть знайти баланс між надійністю та доступністю. На щастя, існує…

25 хв. ago

Повістку можуть вручити на роботі: Міноборони пояснило, що змінилося для тих, хто не у війську

В Україні 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Що змінилося – розповів речник Міністерства оборони…

36 хв. ago

Тайсон Фʼюрі пообіцяв приїхати в Україну з родиною (відео)

Англійський професійний боксер Тайсон Ф'юрі пообіцяв відвідати Україну, щоб побачитися з Олександром Усиком і його сім'єю після…

44 хв. ago

Кулінарний шедевр з “нічого”: таким салатом захочеться ласувати ціле літо

Любите смачні та ситні салати? Тоді пропонуємо приготувати смачну страву з пекінською капустою. Такий салат за рецептом "Добрих…

55 хв. ago