Новини світу

ВПС США продемонстрували свою зростаючу бойову міць у повітрі

ВВС США влаштували вражаючу «слонову прогулянку» за участю 48 F-35A Lightning II та 12 F-16 під час планових навчань з бойової готовності на базі ВВС Ейлсон. Про це пише Експерт із посиланням на Defence-blog.

“Слонова прогулянка” – це термін ВПС США, що позначає рулювання військових літаків прямо перед зльотом, коли вони перебувають у тісному строю.

Демонстрація є частиною тренувальних операцій бази, спрямованих на відпрацювання здатності 354 FW швидко запускати літаки F-35A Lightning II і F-16 Fighting Falcon. Захід дав льотчикам можливість відточити висококласні можливості готовності.

“Після демонстрації наших можливостей у березні 2022 року ми отримали наші останні F-35 і поповнили наш парк”, – сказав полковник Девід Беркланд, командир 354-го FW.

“У 354-го FW є залізо, і ми готові задіяти авіацію в будь-який час і в будь-якому місці”.

F-35A – найновіший винищувач п’ятого покоління ВПС США. Він замінить застаріваючий флот ВПС США, що складається з літаків F-16 Fighting Falcons та A-10 Thunderbolt II, які були основними винищувачами понад 20 років, і принесе з собою покращені можливості для виживання у складному середовищі загроз.

Завдяки своїм аеродинамічним характеристикам та вдосконаленій інтегрованій авіоніці F-35A забезпечить малопомітність нового покоління, покращену ситуаційну обізнаність та меншу вразливість для Сполучених Штатів та союзних країн.

Після демонстрації можливостей пілоти здійснили локальні тренувальні вильоти до JPARC.

354-й FW — найкращий у світі винищувальний авіаполк п’ятого покоління, готовий конкурувати, стримувати та перемагати у висококласному бою з різноманітними інноваційними силами.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стане “золотою”? Експерти прогнозують стрімкий ріст тарифу на воду з 1 червня

В Україні останні місяці активно обговорюють подорожчання електроенергії для населення, але з 1 червня 2024 року…

4 хв. ago

Наклали чотири шви: стали відомі подробиці стану здоров’я Усика після перемоги над Ф’юрі

Новоспеченому абсолютному чемпіону світу в надважкій вазі Олександру Усику наклали чотири шви через розсічення над правим оком після перемоги над Тайсоном Ф'юрі. Про…

12 хв. ago

Існує щось гірше: колишній розвідник з Пентагону заявив, що боятись треба не прибульців

Колишній мисливець за НЛО, фізик та розвідник Шон Кіркпатрік, який працював у Пентагоні, занурився в…

23 хв. ago

Штрафи та електронні повістки: у Міноборони дали відповідь на запитання про мобілізацію

У Міністерстві оборони України відповіли на поширені запитання щодо мобільного застосунку "Резерв+" для оновлення даних…

31 хв. ago

Гра на поразку. Як і чому російська пропаганда впливає на союзників України

Про те, що Росія суттєво активізувала свої зусилля з дезінформації, аби дискредитувати Україну, повідомляє CNN. За оцінкою…

41 хв. ago

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Новий закон про мобілізацію в Україні вносить зміни в процес визначення хто може бути призваний…

52 хв. ago