Новини

Стало відомо, скільки людей в світі страждають від голоду

За даними ООН, у 2022 році з гострою нестачею їжі зіткнулися 258 млн людей.Згідно зі звітом ООН більше чверті мільярда людей у 58 країнах зіткнулися з гострою нестачею продовольства через конфлікти, зміну клімату, наслідки пандемії COVID-19 і війну в Україні, повідомляє Associated Press.

У звіті повідомляється, що люди зіткнулися з голодом і смертю в Сомалі, Афганістані, Буркіна-Фасо, Гаїті, Нігерії, Південному Судані та Ємені. Кількість людей, які страждають від нестачі їжі, зростає четвертий рік поспіль і досягла 258 млн. чоловік. Генсек ООН Антоніу Гутерреш повідомив, що це є «гострим звинуваченням у неспроможності людства» реалізувати цілі ООН щодо подолання голоду.

Директор офісу ФАО з надзвичайних ситуацій та стійкості Рейн Паульсен розповів, що основними причинами голоду є конфлікти, кліматичні потрясіння, вплив пандемії та наслідки російського вторгнення в Україну, що вплинуло на світову торгівлю добривами, пшеницею, кукурудзою та соняшниковою олією. Найбільш гостро це вплинуло на найбідніші країни, які залежать від імпорту продовольства. «Ціни зросли (і) на ці країни це негативно вплинуло», – сказав Паульсен.

Він закликав до «зміни парадигми», до інвестування коштів в сільськогосподарські заходи. «Проблемою, з якою ми стикаємося, є нерівновага, невідповідність, яка існує між обсягом фінансування, яке надається, і тим, на що це фінансування витрачається, та типами втручань, які необхідні для внесення змін», – сказав він.

Комісар ЄС з питань міжнародного партнерства Ютта Урпілайнен розповіла, що стратегія блоку щодо боротьби з голодом включає підтримку ініціатив, спрямованих на «підвищення місцевого виробництва та зменшення залежності від нестійкого імпорту».

Ольга Степанова

Recent Posts

Посилення мобілізації: як в Україні зміняться правила військового обліку з травня

Після набуття чинності закону про мобілізацію чоловіки добровільно можуть зареєструвати електронний кабінет. Зокрема, через нього…

9 хв. ago

Трамп зберігає перевагу над Байденом перед виборами в США 2024 — опитування CNN

Згідно з новим опитуванням CNN, на тлі судового процесу Дональд Трамп все ж переважає президента США Джо…

20 хв. ago

Характер написаний зірками: чому Кейт Міддлтон важко порозумітися зі своїм молодшим сином

Ім'я одного зі спадкоємців Кейт Міддлтон та принца Вільяма потрапляє в заголовки частіше, ніж згадують інших. І…

28 хв. ago

Думав, що це шахраї: чоловік ігнорував дзвінки про виграш понад 1 млн у лотерею

Чоловік виграв джекпот у лотереї в розмірі 1,02 мільйона фунтів стерлінгів, проте до останнього ігнорував повідомлення про…

31 хв. ago

В Україні пропонують починати шкільну освіту з 3-5 років

Україна якомога швидше має переходити на 12-річну систему середньої освіти. Однак шкільне навчання повинне починатися…

49 хв. ago

“Європейці не будуть помирати за Донбас”. Боррель не чекає швидкого закінчення війни в Україні

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель не очікує швидкого закінчення війни в Україні. Про це Боррель…

1 годину ago