Годинник найбагатшого пасажира “Титаніка” продали за рекордні 1,5 мільйона доларів (фото)

Годинник найбагатшого пасажира “Титаніка” пішов з молотка за 1,5 мільйона доларів — це рекордна сума для речей, пов’язаних із затонулим лайнером. Стартова ціна була приблизно в 10 разів нижчою. Ідеться про золотий кишеньковий годинник Waltham із гравіюванням ініціалів JJA, який належав бізнесменові Джону Джейкобу Астору, котрий побудував готелі Astoria, St. Regis і Knickerbocker у Нью-Йорку. Про це пише ВВС.

Статки Астора оцінювали у 87 мільйонів доларів, що сьогодні еквівалентно кільком мільярдам доларів, уточнили в аукціонному домі Henry Aldridge & Son, який проводив торги.

Джон Джейкоб АсторФото: Instagram Henry Aldridge & Son

47-річний Джон Джейкоб Астор був одним із найбагатших людей у світі, коли піднявся на борт “Титаніка” 1912 року. Астор був інвестором, письменником і ветераном іспано-американської війни. Востаннє Астора бачили, як він курив на містку “Титаніка” разом з іншими пасажирами першого класу, коли корабель затонув. Астор залишився на борту “Титаніка”, після того, як посадив свою вагітну дружину Мадлен, її покоївку і медсестру в рятувальну шлюпку.

Загибель “Титаніка”Фото: Express

Тіло Астора виявили у воді через тиждень після аварії “Титаніка”. Кишеньковий годинник Waltham із 14-каратного золота, з ініціалами Астора, знайшли в нього в кишені і передали його старшому синові Вінсенту, якому було всього 20 років.

Пізніше Вінсент відновив годинник і носив його десятиліттями, поки не подарував його своєму хрещенику Вільяму Доббіну, синові виконавчого секретаря Джона Джейкоба, Вільяма Доббіна-старшого. Доббін мав відплисти разом із Джоном Джейкобом, але в останню хвилину вирішив залишитися в Шербурі.

Годинник був придбаний у сім’ї Доббін колекціонером пам’ятних речей з Титаніка в 1990-х роках. Артефакт показували на виставках у Президентській бібліотеці Рональда Рейгана, Музеї моряків у Нью-Йорку і Національному географічному музеї у Вашингтоні.

Раніше найдорожчою річчю з “Титаніка”, проданою на торгах, була скрипка. На цьому інструменті керівник оркестру знаменитого лайнера грав, коли пароплав почав тонути. 11 років тому скрипка пішла з молотка за 1,4 мільйона доларів, хоча орієнтовна ціна була втричі нижчою.

Ольга Степанова

Recent Posts

На Бєлгородську область РФ впала ще одна російська авіабомба

Вночі фугасна авіабомба впала в Бєлгородській області РФ у селищі Розумне на парковці на вулиці…

4 хв. ago

Прогноз синоптиків на 14 травня. В Україні заморозки, дощі та холодна погода

У вівторок, 14 травня, в Україні буде хмарно з проясненнями. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що в…

14 хв. ago

В Україні планують посилити покарання для злісних порушників ПДР

Поліція в Україні пропонує посилити відповідальність водіїв, які регулярно порушують ПДР. Про це заявив перший заступник начальника…

22 хв. ago

Обіцяють “золоті гори”: як Кремль заохочує загарбників йти на війну

Кремль вирішив заохотити свій люд іти воювати в Україну обіцянкою роздати захоплену землю терористам. Про…

30 хв. ago

Від 55 тис. грн: стало відомо, які зарплати платять у різних країнах Європи

Більш ніж половина українських біженців в Європі мають доходи вищі, ніж до початку повномасштабної війни.…

41 хв. ago

Під’їзд багатоповерхівки в Бєлгороді завалився через удар з боку РФ, – аналітична група

Часткове обвалення житлової багатоповерхівки в Бєлгороді сталося внаслідок прильоту російського боєприпасу. Такого висновку дійшла міжнародна група…

50 хв. ago