Каша – одне з найпопулярніших страв на сніданок. Але далеко не всі здогадуються про їх реальну користь для організму, пише elegantwoman.kyiv.ua.
Лляна каша
У насінні льону міститься альфа-ліноленова кислота. Вона, в свою чергу, має властивості, які допомагають захистити від тромбів і запалень, показують дослідження. Крім того, згідно з іншими дослідженнями, лляне насіння корисне людям, що страждають високим кров’яним тиском. Це, як мінімум, те, що необхідно для довголіття.
Гречана каша
Рутин, що міститься в гречаній крупі, знижує ризик серцевих захворювань. На це вказують деякі наукові роботи. Крім того, як відзначають вчені, до складу гречаної крупи входить корисне для організму залізо.
Вівсяна каша
За інформацією фахівців Гарвардської медичної школи, овес є кращою формою цільного зерна для зниження рівня холестерину в організмі. Овес також багатий вітамінами групи B, натрієм і кальцієм.