Лосось часто називають найкориснішою рибою за вмістом омега-3 жирних кислот. Однак все частіше дієтологи піддають сумніву користь цієї популярної риби через промислове вирощування. Ціниться саме дикий лосось.
Однак замінити цю рибу в раціоні можна, навіть отримавши більше користі та зменшивши витрати. Дієтологи, як пише видання Оnet, радять замість лосося обирати скумбрію. За словами дієтолога Бартоша Кульчинського, скумбрія перевершує лосось за харчовою цінністю. Найкращий вибір — атлантична скумбрія. Експерт запевняє, що ця риба містить до 40% більше омега-3 жирних кислот, ніж лосось.
“100 г скумбрії містить 3 тис. до 4 тисяч мг омега-3 кислот, тоді як лосось — близько 2 тис. мг. Омега-3 жирні кислоти – не єдина перевага скумбрії. Ця риба також багата на селен, елемент, необхідний для правильного функціонування щитоподібної залози, та вітаміни групи В, включаючи B12 та B3”, — пише видання.
При цьому, не тільки скумбрія корисніша, ніж лосось. За даними видання Мarca, дуже схожі характеристики з лососем мають анчоуси та сардини. Зазначається, що ця риба також містить більше Омега-3, ніж лосось. Експерти пояснюють, що сардини та анчоуси — прибережна риба. Її ціна нижча завдяки походженню та способу вилову.