Міжнародна аналітика

В США не вщухають суперечки навколо результатів президентських виборів 2020 року

Сполучені Штати потроху включаються до нової президентської кампанії, а борги за попередню доводиться платити досі, пише haggin.az

Найкумедніша, хоч йому й надзвичайно образлива історія сталася з активним трампістом Майком Лінделлом. Глава компанії MyPillow і власник статків у третину мільярда доларів витратив величезні гроші, до 40 мільйонів, на судові позови, покликані довести, що насправді вибори 2020 року виграв не Джо Байден, а Дональд Трамп.


Але пристрасному шанувальнику нестандартного президента цього здалося мало, і він публічно заявив, що готовий заплатити п’ять мільйонів доларів тому, хто зможе довести помилковість свідчень фальсифікації виборів, і навіть зібрав спеціальний «кіберфорум» у 2021 році, який мав зафіксувати факт перемоги Трампа, спираючись на невблаганні докази. Це зайвий раз свідчило про те, що сам Лінделл щиро і залізно впевнений у їхній непробивній силі.

І хто б міг подумати, що цей виклик буде ухвалено. Причому, що особливо чудово, теж є прихильником Трампа. Роберт Зайдман, програміст і фахівець із кібербезпеки, впритул зайнявся даними, які Майк Лінделл приймав за докази шахрайства з результатами виборів. Зайдман дійшов висновку, що «докази» нічого не доводять, а частина наданих даних взагалі не має жодного відношення до справи, вона просто безглузда. Але обіцяних грошей отримати від Лінделла йому не вдалося, довелося вдатися до допомоги спеціального третейського суду, який розглянув всі обставини та зобов’язав Майка Лінделла виконати взяті на себе зобов’язання.


На цьому неприємності затятого трампіста не закінчилися. На нього чекає судовий позов від компанії Dominion – розробника систем голосування, яку він за Трампом звинуватив у фальсифікації результатів. Компанія вчинила позов на величезну суму 1,3 мільярда доларів.

Ще більшу суму – 1,6 мільярда, вона вимагала від медіакорпорації Fox за поширення інформації, яка ганьбить її ділову репутацію у зв’язку з тими ж президентськими виборами, і днями сторони дійшли мирової угоди, яка коштувала Fox 787,5 мільйона доларів. Очевидно, юристи корпорації дійшли висновку, що краще заплатити половину суми, ніж зіткнутися з реальною перспективою судового рішення викласти понад півтора мільярда. Навряд чи у голови MyPillow більш досвідчені адвокати, тож йому доведеться також платити.

Цікаво, що корпорацію Fox очікує ще один позов від іншої технологічної компанії, чиє ім’я в негативному контексті згадували на трампістському телеканалі: Smartmatic оцінює завдану шкоду в 2,7 мільярда доларів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше

Російський лідер Володимир Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у…

6 хв. ago

Робив вигляд, що вигулював собаку: у Харкові затримали агента РФ, який стежив за ЗСУ

У Харкові затримали російського агента, який шпигував за позиціями українських захисників під виглядом прогулянок із собакою.…

14 хв. ago

“Найдурніший злочинець” хотів продати вкрадені речі тим самим людям, яких обікрали

25-річний Каллум-Луїс Еллербі з Йоркшира (Велика Британія) був засуджений до 18 місяців тюремного ув'язнення після…

27 хв. ago

Вчені створили вакцину проти раку мозку. Її уже випробували на людях

Вчені створили вакцину від гліобластоми - найагресивнішого типу раку мозку. Препарат збільшив виживання чотирьох людей…

35 хв. ago

Називає себе пухнастиком: коп у вільний від роботи час переодягається у кота

Молодий поліціант здивував своїх колег дивним захопленням. Як з’ясувалося, він є частиною субкультури та ідентифікує…

46 хв. ago

Які авто купляють українці: названі найпопулярніші машини

У квітні автомобілі з традиційними двигунами охопили приблизно 71% ринку нових легковиків, що майже на 2…

54 хв. ago