Спірні поради з Мережі: які б’юті-рекомендації абсолютно марні або навіть небезпечні

У соціальних мережах можна зустріти чимало б’юті-порад від різних блогерів чи звичайних користувачів. Деякі з них дійсно корисні, але є й ті, які не тільки не приносять жодної користі, але ще й можуть нашкодити.

Дерматологи та косметологи назвали кілька спірних б’юті-рекомендацій із Мережі, які не варто пробувати – вони абсолютно марні та можуть призвести до проблем зі здоров’ям.

Маска на основі желатину

У мережі часто рекламують домашню маску від чорних цяток. Блогери радять змішувати желатин з активованим вугіллям та наносити на шкіру нібито для глибокого очищення пір. Але у жінок є всі шанси (особливо якщо занадто часто робити таку маску) пересушити шкіру та збільшити запалення на обличчі. Особливо небезпечна така “косметика” для тих, у кого є схильність до акне, алергії та куперозу.

Настоянка календули від прищів

Цей аптечний засіб дійсно може допомогти у випадку, якщо прищик вискочив несподівано і потрібно терміново його позбутися. А ось для лікування постійних висипань настойку з календули краще не використовувати. Мало того, що вона пересушить шкіру, але й призведе до ще більших проблем.

Вітаміни Е та А в крем

Деякі блогери пропонують жінкам додавати вітаміни А та Е в крем для обличчя. Нібито, так шкіра виглядатиме красивішою і здоровішою. Але єдине, що можна отримати, – алергічну реакцію. Медики кажуть, що додавати вітаміни до засобів для догляду за шкірою, які використовуються щодня, потрібно з великою обережністю. А в ідеалі проконсультуватись перед цим із дерматологом.

Крем від геморою для шкіри під очима

У Мережі часто можна зустріти рекомендацію використовувати крем від геморою для боротьби з темними колами під очима. Насправді цей аптечний продукт дійсно може поліпшити кровообіг, але його потрібно дуже обережно використовувати. До того ж, досягти бажаного результату і позбутися темних кіл і зморшок все одно не вдасться.

Ольга Степанова

Recent Posts

Принцеса Анна поділилася першою заявою після струсу мозку

Принцеса Анна поділилася своїм першим повідомленням після того, як її виписали з лікарні, де вона…

1 годину ago

Астронавти NASA застрягли в космосі на пів року через поломку корабля

Американські астронавти Баррі Вілмор та Суніта Вільямс, які мали повернутися на Землю після тижневої місії…

1 годину ago

В Україні з’явиться новий податок: ціни збільшаться на низку популярних продуктів

До Податкового кодексу введуть нову ставку податку на мінеральні та газовані води з додаванням цукру…

1 годину ago

Уряд погодився збільшити бронь від мобілізації для чиновників та працівників держструктур

Кабінет міністрів вніс зміни в організацію призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації. Про це повідомив представник…

1 годину ago

“Все глибша і глибша прірва”: Притула висловився про українців, що виїхали за кордон

Колишній телеведучий та волонтер Сергій Притула розкритикував владу за обмеження українців за кордоном на тлі посилення мобілізації.…

2 години ago

Євросоюз перестав купувати в України яйця та цукор без мита

Європейська комісія ухвалила рішення про введення скасованого раніше в рамках торговельного безвізу мита на два…

2 години ago