Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Ухилянтів чекає новий вал “репресій”: хочуть максимально ускладнити життя
    • Принц Гаррі пожартував про Трампа та дорікнув американцям на телебаченні США
    • Банки посилили правила фінмоніторингу: які перекази масово перевіряють
    • У The Economist розкрили, що має зробити Європа, аби врятувати Україну
    • Україна отримує мільярди, але не відчує їх: старі борги “зжирають” транш МВФ
    • Правила бронювання змінено: хто тепер не підлягає мобілізації
    • Москва піднімає ставки: The Hill розкриває нову стратегію Путіна у війні
    • Жах на Київщині: мати живцем спалила власного сина — подробиці справи
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Закуска сезону: як швидко приготувати смачні кабачки в апетитному сирному клярі

    Закуска сезону: як швидко приготувати смачні кабачки в апетитному сирному клярі

    Коломієць НадіяКоломієць Надія08 Жовтня 2025, 09:412 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Смажені кабачки – справжня класика, а якщо приготувати їх у хрусткому сирному клярі, вони стають ідеальною легкою та ситною закускою. Сир надає страві приємного пікантного смаку та золотавої скоринки, а доповнити їх можна ніжним часниковим соусом.

    Інгредієнти, які знадобляться:

    Для приготування страви знадобляться такі продукти:

    • Кабачки (молоді) — 1–2 штуки (приблизно 300–400 г)
    • Твердий сир — 50–70 г
    • Яйця курячі — 2 штуки
    • Сметана (або кефір) — 2–3 столові ложки
    • Борошно — 3–4 столові ложки (для кляру) + трохи для панірування
    • Сіль, перець, спеції (прованські трави, сухий часник) — за смаком
    • Олія рослинна — для смаження

    Крок за кроком: як зробити ідеальний кляр

    1. Підготовка кабачків: Молоді кабачки добре помийте, відріжте кінчики й наріжте рівними кружечками або тонкими пластинками завтовшки близько 0,5 см. Посоліть, поперчіть і дайте постояти 5–10 хвилин, щоб вони пустили зайвий сік, який потім обов’язково злийте.
    2. Готуємо сирний кляр: У глибоку миску вбийте яйця, додайте сіль, перець та сметану. Усе ретельно збийте вінчиком до однорідності.
    3. Додаємо сир: Твердий сир натріть на середній або дрібній тертці та додайте в яєчну масу. Туди ж всипте 3–4 столові ложки борошна і добре перемішайте, щоб вийшов кляр середньої густини. За бажанням, на цьому етапі можна додати до кляру трохи сухого часнику чи паприки.
    4. Панірування та смаження: В окрему тарілку насипте трохи борошна. Кожен кружечок кабачка спочатку обваляйте в борошні (це допоможе кляру краще триматися), потім занурте в сирний кляр.
    5. Смажимо до скоринки: Розігрійте на сковороді достатню кількість олії. Викладайте кабачки в клярі на сковорідку та обсмажуйте на середньому вогні приблизно по 3–4 хвилини з кожного боку до золотистої, апетитної скоринки.
    6. Прибираємо жир: Готові кабачки викладіть на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб він увібрав зайвий жир.

    Подача з часниковим соусом

    Подавати кабачки в сирному клярі найкраще гарячими, але й холодними вони чудово смакують. Традиційно до них готують простий часниковий соус:

    • Змішайте сметану (або натуральний йогурт) з пропущеним через прес часником (1–2 зубчики), додайте дрібно нарізаний кріп та трохи солі.
    • Цей соус додасть страві свіжості та завершеності.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    кабачки рецепт
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Ухилянтів чекає новий вал “репресій”: хочуть максимально ускладнити життя

    13:23

    Принц Гаррі пожартував про Трампа та дорікнув американцям на телебаченні США

    13:16

    Банки посилили правила фінмоніторингу: які перекази масово перевіряють

    13:13

    У The Economist розкрили, що має зробити Європа, аби врятувати Україну

    13:09

    Україна отримує мільярди, але не відчує їх: старі борги “зжирають” транш МВФ

    13:00

    Правила бронювання змінено: хто тепер не підлягає мобілізації

    12:49

    Москва піднімає ставки: The Hill розкриває нову стратегію Путіна у війні

    12:36

    Жах на Київщині: мати живцем спалила власного сина — подробиці справи

    12:24

    Телефон сідає за день? Лайфхаки для батареї, які працюють на 100%

    12:13

    7 легких рецептів для швидкого схуднення без голоду

    12:00
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.