Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Терміново перевірте “Дію”: українці почали отримувати сповіщення про скасування прописки
    • У Європі хочуть залишити українських біженців без житла
    • Розмитнення авто по-новому: що зміниться для водіїв у 2026 році
    • Як підвищити лібідо: поради для жінок і чоловіків
    • Розміщення ядерних боєголовок у Карпатах: чому Європі з Росією потрібно переходити до плану Б
    • В який час доби потрібно їсти ківі для поліпшення травлення та імунітету
    • НАБУ проводить обшуки у проросійської нардепки: розкрито шокуючі деталі
    • Готуйтесь до змін: як перерахують пенсії та соцвиплати у 2026 році
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Як запекти картоплю в духовці, щоб нагодувати всю сім’ю: 3 перевірені рецепти

    Як запекти картоплю в духовці, щоб нагодувати всю сім’ю: 3 перевірені рецепти

    Дмитрук АндрійДмитрук Андрій12 Листопада 2025, 19:063 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Запечена картопля в духовці – це смачна і дуже проста страва. Потрібно підготувати продукти, помістити їх у форму для запікання і поставити в духовку. У результаті можна отримати ситний обід або вечерю для всієї родини, не докладаючи багато зусиль.

    Ми підібрали 3 рецепти, за якими виходить приголомшлива запечена картопля.

    Картопля в рукаві

    Почнемо з того, як запекти картоплю в духовці. Рукав дає змогу забезпечити рівномірне прогрівання продукту та більш швидке приготування. Для страви беремо:

    • кілограм картоплі;
    • дві моркви;
    • три помідори;
    • 250 грамів печериць;
    • велику цибулину;
    • три зубчики часнику;
    • дві столові ложки рослинної олії;
    • сіль і спеції за смаком.

    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Очищаємо картоплю, цибулю, моркву та печериці. Картоплю ріжемо кубиком, цибулю – великими шматочками, моркву – кружечками, помідори – часточками, а гриби – на чотири частини.

    Приправляємо овочі за смаком і додаємо до них подрібнені зубчики часнику. Викладаємо все в рукав і поливаємо олією. Зав’язуємо рукав з одного боку, а другий – затискаємо рукою і злегка струшуємо, щоб олія розподілилася. Зав’язуємо другий бік рукава і запікаємо в духовці близько години.

    Запечена картопля – рецепт із сиром і беконом

    Ця смачна страва додасть різноманітності вашому меню. Картопля в духовці просочиться ароматом бекону, а сметана та сир додадуть ніжності та соковитості. Для приготування беремо:

    • кілограм картоплі;
    • 150 грамів бекону або шинки;
    • сіль;
    • кріп;
    • п’ять-шість столових ложок сметани;
    • два-три зубчики часнику;
    • 100 грамів твердого сиру.

    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Овочі очищаємо та нарізаємо невеликими шматочками або кружечками. Бекон ріжемо кубиками. Пересипаємо ці інгредієнти в миску, додаємо спеції, сметану, рубану зелень, подрібнений часник. Добре перемішуємо.

    Викладаємо все у форму для запікання і готуємо до м’якості картоплі. На це піде близько 25-30 хвилин. Далі посипаємо тертим сиром і прибираємо в духовку ще хвилин на десять.

    Картопля по-селянськи – рецепт

    Це дуже яскрава й ароматна страва, яку варто хоча б один раз приготувати. Для неї потрібно взяти:

    • кілограм картоплі;
    • 8-10 зубчиків часнику;
    • чотири-шість столових ложок олії;
    • чотири-шість гілочок розмарину або чебрецю;
    • сіль;
    • перець.

    Картоплю постарайтеся відібрати однакового розміру. Добре помийте її, але не очищайте від шкірки. Відварюємо картоплю до напівготовності (15-20 хвилин).

    Дістаємо з каструлі та просушуємо паперовими серветками. Розрізаємо бульби на четвертинки. Беремо форму для запікання і вливаємо олію. Розмазуємо її пензликом по дну та краях ємності. Викладаємо шматочки картоплі у форму.

    Духовку розігріваємо до 210 градусів. У форму до картоплі додаємо часник. Приправляємо спеціями і викладаємо зверху гілочки трав. Якщо немає свіжого чебрецю/розмарину, можна взяти сухий.

    Готуємо картоплю по-селянськи в духовці в режимі конвекції або гриля близько 10-15 хвилин. Картопля має вкритися рум’яною скоринкою. Подавати страву найкраще гарячою.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    запечена картопля рецепт
    Останні новини
    Сьогодні

    Терміново перевірте “Дію”: українці почали отримувати сповіщення про скасування прописки

    11:04

    У Європі хочуть залишити українських біженців без житла

    10:53

    Розмитнення авто по-новому: що зміниться для водіїв у 2026 році

    10:50

    Як підвищити лібідо: поради для жінок і чоловіків

    10:40

    Розміщення ядерних боєголовок у Карпатах: чому Європі з Росією потрібно переходити до плану Б

    10:36

    В який час доби потрібно їсти ківі для поліпшення травлення та імунітету

    10:32

    НАБУ проводить обшуки у проросійської нардепки: розкрито шокуючі деталі

    10:27

    Готуйтесь до змін: як перерахують пенсії та соцвиплати у 2026 році

    10:26

    Гривня зміцнилася: долар дешевшає напередодні вихідних

    10:13

    Лайфхаки прання: як прати правильно і економно

    10:00
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.