Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Гривня зміцнилася: долар дешевшає напередодні вихідних
    • Лайфхаки прання: як прати правильно і економно
    • День святого Миколая: заборони та прикмети, які варто знати
    • Штрафи ТЦК: юристи попередили про обов’язкову процедуру після сплати
    • Пришвидши Wi‑Fi за 5 хвилин: прості лайфхаки, про які мовчать провайдери
    • Зима наступає: синоптики попередили про різке зниження температури
    • Не вірите міфам про жінок-водіїв? Ось реальні цифри
    • Модний шок сезону: головний тренд зими повертається після 20 років забуття
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Як смачно приготувати гречку на обід: швидкий рецепт на сковорідці

    Як смачно приготувати гречку на обід: швидкий рецепт на сковорідці

    Коломієць НадіяКоломієць Надія21 Листопада 2025, 16:131 Min Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Гречка, приготована на сковорідці, виходить більш ароматною та насиченою, ніж у класичному варіанті. Це зручний спосіб швидко зробити повноцінну страву на обід, поєднуючи крупу з грибами, вершками та сиром. Гречка добре вбирає смаками овочів і бульйону, тому результат виходить особливо ніжним і ситним.

    Ідея приготування гречки з грибами опублікована на сторінці фудблогерки kathycoooks в Instagram.

    Як смачно приготувати гречку на обід: швидкий рецепт на сковорідці

    Інгредієнти:

    • гречка – 100 г
    • печериці – приблизно 300 г
    • цибуля – 1 шт.
    • бульйон – 400 мл.
    • вершкове масло – 40 г
    • олія – 1 ст.л.
    • вершки 20 % – 50 мл.
    • моцарела – приблизно 70 г
    • пармезан: близько 30 г
    • сіль, перець, спеції – за смаком

    Спосіб приготування:

    1. Розігрійте сковорідку та додайте олію разом із вершковим маслом.

    2. Обсмажте подрібнену цибулю до м’якого золотистого кольору.

    3. Додайте нарізані шампіньйони та дайте їм підрум’янитися.

    4. Всипте промиту гречку, перемішайте з овочами й залийте гарячим бульйоном.

    5. Додайте улюблені спеції та ще невеликий шматочок масла.

    6. Накрийте сковорідку кришкою та тушкуйте приблизно 12 хвилин – до майже готового стану крупи.

    7. Коли гречка вбере більшість рідини, влийте вершки, додайте натерту моцарелу і пармезан.

    8. Потримайте на невеликому вогні кілька хвилин, поки сир повністю розтане та поєднається з крупою.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    гречка
    Останні новини
    Сьогодні

    Гривня зміцнилася: долар дешевшає напередодні вихідних

    10:13

    Лайфхаки прання: як прати правильно і економно

    10:00

    День святого Миколая: заборони та прикмети, які варто знати

    09:46

    Штрафи ТЦК: юристи попередили про обов’язкову процедуру після сплати

    09:40

    Пришвидши Wi‑Fi за 5 хвилин: прості лайфхаки, про які мовчать провайдери

    09:39

    Зима наступає: синоптики попередили про різке зниження температури

    09:25

    Не вірите міфам про жінок-водіїв? Ось реальні цифри

    09:13

    Модний шок сезону: головний тренд зими повертається після 20 років забуття

    09:00

    Медики розкрили, в якій позі спати найкорисніше — а яку варто забути назавжди

    08:48

    Комунальники “мухлюють” з платіжками: як не платити зайвого

    08:43
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.