Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят
    • НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають
    • Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня
    • Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото
    • Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI
    • Виплатять майже 2 400 гривень: які 5 доплат можуть отримати пенсіонери
    • Учені навчилися “перезаряджати” старіючі клітини
    • Ізраїль може депортувати десятки тисяч українських біженців до кінця року
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Як приготувати смачний борщ без м’яса: традиційний пісний рецепт

    Як приготувати смачний борщ без м’яса: традиційний пісний рецепт

    Дмитрук АндрійДмитрук Андрій17 Листопада 2025, 21:041 Min Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    З приготуванням пісного борщу впорається навіть господиня-початківець.

    В Україні триває Різдвяний піст. І це не привід відмовляти собі в приготуванні улюблених страв. Наприклад, пісний борщ, якщо його приготувати із солодкого смачного буряка та із чорносливом та грибами, вийде нічим не гіршим за традиційний борщ із м’ясом

    Що потрібно для приготування пісного борщу

    Інгредієнти:

    • три буряки
    • півкапустини
    • 6 картоплин
    • 1 цибулина
    • 1 солодкий перець
    • 1 помідор
    • 200 г шампіньйонів
    • 100 г чорносливу
    • сік лимона
    • 2 ч. л. томатної пасти
    • сіль, перець, спеції, лавровий лист, зелень

    Спосіб приготування

    • Цибулю для пісного червоного борщу дрібно нарізаємо, моркву натираємо на дрібній тертці, солодкий перець нарізаємо смужками та все обсмажуємо в олії.
    • Буряк натираємо на великій і обсмажуємо на запашній олії, додаємо томатну пасту, порізаний помідор та смажимо ще кілька хвилин. Вичавлюємо сік половинки лимона.
    • Обсмажуємо шампіньйони на олії. Можна додати лісові гриби: свіжі, або сушені. У киплячу в каструлі воду додаємо нарізану кубиками картоплю та нарізану капусту. Коли все закипить та повариться хвилин 15, додаємо у борщ засмажку з буряка, моркву з цибулею й перцем, гриби. Варимо до готовності. Солимо, перчимо, додаємо у пісний борщ лавровий лист, попередньо розмочений чорнослив та спеції.
    • Коли борщ буде готовий, нехай настоїться хоча б 30 хвилин.

    Коли борщ буде готовий, нехай настоїться хоча б 30 хвилин.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    борщ
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят

    17:02

    НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають

    16:56

    Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня

    16:54

    Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото

    16:50

    Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI

    16:46

    Виплатять майже 2 400 гривень: які 5 доплат можуть отримати пенсіонери

    16:43

    Учені навчилися “перезаряджати” старіючі клітини

    16:38

    Ізраїль може депортувати десятки тисяч українських біженців до кінця року

    16:36

    “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського

    14:26

    В Україні хочуть посилити правила виїзду чоловіків за кордон: кого не випустять

    14:21
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.