Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Кожен може “пробити” себе в реєстрі: як дізнатися про борги за комуналку та кредити в Україні
    • Податкова Польщі візьметься за банківські рахунки українців: до чого готуватися з 1 січня
    • Хто така Анна Скороход: у яких скандалах засвітилася нардепка, яку викрило НАБУ
    • Найдешевші кросовери для сім’ї: топ-10 SUV від експертів
    • Салат із куркою, крекерами та плавленим сиром: рецепт смачної страви
    • Нові дорожні знаки в Україні: у патрульній поліції зробили важливе роз’яснення
    • Іноземці можуть служити в ЗСУ за новими правилами: деталі змін
    • Всім ухилянтам приготуватися: яку інформацію передаватимуть до ТЦК
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Як приготувати ідеальні яйця-пашот: кулінарний секрет від зіркових кухарів

    Як приготувати ідеальні яйця-пашот: кулінарний секрет від зіркових кухарів

    Романчук МиколаРоманчук Микола22 Вересня 2025, 11:052 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Яйця пашот — це страва, яка підкорить любителів ніжного сніданку. Це яйце, зварене без шкаралупи, з рідким, кремовим жовтком, що ховається у «сорочечці» з ніжного білка. Щоб приготувати ідеальне яйце пашот, потрібно довести воду до легкого кипіння, додати трохи оцту, щоб білок краще тримав форму, створити у воді невеликий вир, і обережно опустити в нього розбите яйце. Зазвичай для приготування потрібно 3-4 хвилини, після чого білок стає пружним, а жовток залишається рідким.

    Їх можна подавати на тості, додавати до салатів. Однак, як стверджують досвідчені шеф-кухарі, цей простий на вигляд процес може бути вельми складним. Один невірний рух, і замість ніжного жовтка й акуратного білка ви отримаєте липку кашоподібну масу.

    Щоб уникнути поширених помилок, варто знати один лайфгак. Три професійних кухарів розкрили головний секрет ідеальних яєць-пашот. Усі вони одностайно назвали одне й те саме правило — температура води ніколи не повинна досягати кипіння.

    Жан-Батіст Лукас, власник кулінарної студії Chef Lucas Baking Studio, наголошує, що вода має лише «підніматися, але не кипіти». За його словами, повільне варіння на повільному вогні забезпечує ніжну текстуру білка і рідкий, м’який жовток. Оптимальний момент для опускання яйця — коли на дні каструлі з’являються перші маленькі бульбашки, що повільно піднімаються на поверхню.

    Цю пораду підтримує і Хлоя Хаммонд, шеф-кухарка Asana Lodge, яка запевняє, що окріп «просто розірве яйце», перетворюючи його на неакуратну масу.

    Джессіка Рандхава, власниця ресторану The Forked Spoon, рекомендує контролювати температуру води за допомогою термометра, тримаючи її в межах 87-88 °C. Це дозволить білку повільно застигнути, не розшаровуючись.

    Окрім температури, експерти також звертають увагу на свіжість яєць. Джессіка Рандхава пояснює, що з часом білок стає водянистим і розповзається під час варіння. Свіжі яйця мають щільніший білок, який краще тримає форму, забезпечуючи ідеальний результат.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    рецепт яйця-пашот
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Кожен може “пробити” себе в реєстрі: як дізнатися про борги за комуналку та кредити в Україні

    22:00

    Податкова Польщі візьметься за банківські рахунки українців: до чого готуватися з 1 січня

    21:52

    Хто така Анна Скороход: у яких скандалах засвітилася нардепка, яку викрило НАБУ

    21:24

    Найдешевші кросовери для сім’ї: топ-10 SUV від експертів

    21:16

    Салат із куркою, крекерами та плавленим сиром: рецепт смачної страви

    21:13

    Нові дорожні знаки в Україні: у патрульній поліції зробили важливе роз’яснення

    21:10

    Іноземці можуть служити в ЗСУ за новими правилами: деталі змін

    21:07

    Всім ухилянтам приготуватися: яку інформацію передаватимуть до ТЦК

    21:03

    Нові податки для українців: уряд планує ввести податок на посилки вартістю до 150 євро

    21:01

    Обшуки у депутатки Скороход: НАБУ та САП повідомили їй про підозру

    20:57
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.