Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Кремль запускає нову провокацію: поляків хочуть стравити з українцями
    • Найдивніші звички диктаторів: від любові до магії вуду до одержимості знаменитостями
    • Мобілізація “навиворіт”: чому замість “рексів” до війська потрапляють чоловіки з шизофренією і алкоголіки
    • “Це станеться”: Трамп заявив про неминуче врегулювання війни в Україні
    • Юристи пояснили, який поширений штраф автомобілістам повністю незаконний
    • Дві шахрайки вкрали понад 2 млн грн під виглядом постачання дронів для ЗСУ
    • Закриті перемовини у США: що обговорили українська та американська делегації в Маямі
    • Постійна втома: що вона сигналізує та чому її не можна ігнорувати
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Як приготувати ароматне хачапурі з сирим жовтком: рецепт від Аліка Мкртчяна

    Як приготувати ароматне хачапурі з сирим жовтком: рецепт від Аліка Мкртчяна

    Коломієць НадіяКоломієць Надія09 Листопада 2025, 10:202 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Ароматне, ніжне й соковите хачапурі – страва, яку хоч раз у житті має приготувати кожен, хто любить домашню випічку. Традиційний грузинський хліб із сирною начинкою і жовтком посередині завжди вражає простотою приготування і неймовірним смаком. Такий рецепт стане ідеальним навіть для початківців.

    Ідея приготування хачапурі з сирим жовтком опублікована на сторінці відомого українського шеф-кухаря Аліка Мкртчяна в Instagram.

    Як приготувати ароматне хачапурі з сирим жовтком: рецепт від Аліка Мкртчяна

    Інгредієнти (на 1,6 кг тіста):

    • борошно пшеничне вищого ґатунку – 1 кг.
    • молоко (35–37°C) – 400 мл.
    • вода – 100 мл..
    • яйце куряче – 1 шт (50 г)
    • дріжджі сухі – 10 г
    • сіль – 15 г
    • цукор – 10 г
    • масло вершкове розтоплене — 50 г
    • олія рослинна – 20 г

    Спосіб приготування:

    1. У тепле молоко та воду додайте цукор і дріжджі.

    2. Залиште на 10-15 хвилин, доки з’явиться легка пінка – це знак, що дріжджі активні й готові до роботи.

    3. Додайте яйце, сіль, розтоплене вершкове масло та рослинну олію. Добре перемішайте.

    4. Поступово всипайте борошно, замішуючи м’яке й еластичне тісто, яке не липне до рук.

    5. Місіть руками або в міксері з насадкою гачок 10-12 хвилин, поки тісто стане гладким і пружним.

    6. Накрийте рушником і залиште для ферментації на 1,5 години при температурі 28-30°C. Якщо маєте час, можна залишити тісто в холодильнику на ніч (приблизно 12 годин при +4°C) – воно стане ще ніжнішим.

    7. Готове тісто обімніть, розділіть на кульки й дайте їм “відпочити” ще 10-15 хвилин.

    8. З кожної кульки сформуйте човник, наповніть його сиром (наприклад, сумішшю сулугуні й адигейського сиру) і випікайте у розігрітій духовці до золотистої скоринки. За кілька хвилин до готовності зробіть заглиблення в центрі й обережно додайте сирий жовток.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    рецепт страви хачапурі
    Останні новини
    Сьогодні

    Кремль запускає нову провокацію: поляків хочуть стравити з українцями

    08:38

    Найдивніші звички диктаторів: від любові до магії вуду до одержимості знаменитостями

    08:33

    Мобілізація “навиворіт”: чому замість “рексів” до війська потрапляють чоловіки з шизофренією і алкоголіки

    08:26

    “Це станеться”: Трамп заявив про неминуче врегулювання війни в Україні

    08:23

    Юристи пояснили, який поширений штраф автомобілістам повністю незаконний

    08:21

    Дві шахрайки вкрали понад 2 млн грн під виглядом постачання дронів для ЗСУ

    08:17

    Закриті перемовини у США: що обговорили українська та американська делегації в Маямі

    08:12

    Постійна втома: що вона сигналізує та чому її не можна ігнорувати

    08:00

    Подорожуй безкоштовно: УЗ запускає нові умови видачі квитків — що треба знати

    07:48

    Масштабна пожежа: дрони влучили у порт Темрюка — паливо палає стіною вогню

    07:36
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.