Трохи більше, ніж за місяць, настане Новий 2026 рік – яку тварину ми будемо вшановувати, знає багато хто. Вогняний Кінь мчить назустріч і готовий принести удачу в дім кожного, хто зуміє його здивувати. Пропонуємо вам зробити це за допомогою шикарного святкового столу – незвичайні закуски на Новий рік точно сподобаються активній тварині.
Холодні закуски на Новий рік – що приготувати
Перша страва ідеально підійде і для компанії, і для посиденьок із сім’єю – це яскраві кульки з різними начинками. Друга страва – “Факел” із лаваша, прикрашений яскраво-червоним гранатом. Будьте впевнені, що з такими ситними дарами ви точно потрапите до списку улюбленців символу року.
Закуска “Кульки”
Барвисте частування приваблює не тільки своїм зовнішнім виглядом, а й смаковими якостями – від нього неможливо відірватися, і воно першим “відлітає” зі столу.
Інгредієнти:
- сирний сир;
- яєчний білок;
- твердий сир;
- крабові палички;
- плавлений сир;
- яєчний жовток;
- майонез;
- сирний сир;
- часник;
- волоський горіх;
- гілочки розмарину.
Суть цієї страви в тому, що на одну тарілку викладаються кілька різних кульок, де начинки не повторюються. Подається закуска разом із крекерами – на них і доведеться намазувати апетитні “бомбочки”.
Перша порція кульок робиться з кисломолочного сиру, тертого, звареного круто, яєчного білка і твердого сиру. Друга – з тертих крабових паличок, плавленого сиру, яєчного жовтка і майонезу. Третя – із сирного сиру, подрібненого часнику і волоських горіхів.
У вас має вийти три тарілки з різними закусками. Масу потрібно набирати ложкою і потім катати кульки мокрими руками. Потім кожен вид “бомбочок” потрібно обваляти у відповідному продукті – одні в тертому сирі, інші – в тертих крабових паличках, треті – в подрібнених фісташках. Наприкінці вам залишиться тільки викласти на тарілку гілочки розмарину, зверху – кульки, а в самому центрі розмістити крекери.
Закуска “Факел”
Закуски на Новий рік 2026 обов’язково мають бути яскравими – такими ж, як символ року. Вогняний Кінь не потерпить нудьги й одноманітності, тому озбройтеся рецептом, продуктами, і вирушайте в політ – планета гастрономічного задоволення вже готова до вашого прибуття.
- тортилья (круглий лаваш);
- куряче філе;
- волоський горіх або мигдаль;
- гранат;
- кріп;
- майонез.
Круглий лаваш розмістити на столі стопкою, розрізати ножем навпіл. З половинки, що вийшла, згорнути конус (накласти одну половинку на іншу, щоб вийшов “кульочок”), закріпити зубочистками. Змастити заготовки збитим яєчним білком, поставити на деко гострим кінцем догори і відправити в духовку на 10-12 хвилин за 190 градусів.
Приготувати начинку – куряче філе відварити або запекти, дрібно нарізати. Волоський горіх подрібнити в блендері, з’єднати з куркою в одній ємності. Додати зерна граната та майонез. Також опціонально можна доповнити начинку тертим сиром, смаженими грибами або іншими інгредієнтами, які вам подобаються.
Дістати конуси з духовки, витягнути всі зубочистки, заповнити “факели” начинкою доверху, по діаметру прикрасити дрібно нарізаним кропом, а центр заповнити зернами граната. Закуску одразу ж можна подавати до столу.
Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

